От Фейсбук профила на Александър Сиди от ВМРОАарон Ицхак Папо,

...
От Фейсбук профила на Александър Сиди от ВМРОАарон Ицхак Папо,
Коментари Харесай

Сиди го е срам от Паси, който поиска да скопим българския лъв

От Facebook профила на Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация

Аарон Ицхак Папо, Мордехай Моше Авталион, Нисим Шеломо Гадоло, Пинхас Авраам Б. Езра.

И още доста други. Герои, българи, български евреи, починали във войните за национално обединяване при започване на предишния век. Хора, които са популяризирали своите имена на плочите и на бойните полета, където са изписани героите на България.

Български евреи - герои, които се бориха за отбрана на оня същия български лъв, който един различен мой съотечественик тези дни си разреши да поругае. Соломон Паси сподели, че е време да бъде кастриран българският лъв.

Аз желая да му кажа единствено едно нещо - позор ме е от Вас! Българските евреи ни е позор от Вас и от това изявление, тъй като то не е нищо друго, с изключение на проявление на това какъв брой е продажна може да е една душа - без значение дали е еврейска, българска или арменска или каквато и да било друга.

Да се продадеш по този метод, да хулиш родината си, да хулиш онази страна, която съумя да избави 48 хиляди български евреи, които не прати в лагерите на гибелта, тъй като не разбра за какво би трябвало да убива своите сънародници евреи. Да хулиш оня горделив български лъв, за който са загивали твоите сънародници преди близо 100 години.

Срам ме е от Вас, господин Паси!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР