От февруари насам браузърът Chrome бавно и сигурно увеличава пазарния

...
Коментари Харесай

Chrome увеличава преднината си при браузърите


От февруари насам браузърът Chrome постепенно и несъмнено усилва пазарния си дял
(снимка: CC0 Public Domain)

От доста години пазарът на браузъри се господства от един главен състезател – Chrome на Гугъл. Последните статистики демонстрират, че най-популярното приложение за сърфиране в мрежата даже усилва преднината си по отношение на съперниците.

След лек спад в известността при започване на годината, Chrome постепенно, само че несъмнено укрепва позициите си на пазара на десктоп уеб браузъри. Според настоящи данни на StatCounter, делът на приложението на Гугъл се е нараснал с повече от 3 процентни пункта от февруари до края на юни.
още по темата
В момента Chrome се употребява на 65,87% от персоналните компютри с връзка към световната мрежа, като това го прави безспорен водач при уеб браузърите в международен мащаб.

На второ място с четири пъти по-малък дял е Safari – епълският браузър заема 18,61% дял при обвързваните към интернет компютри, което въпреки всичко е чудесно достижение, поради пазарния дял на Mac компютрите.

Третата позиция е за Microsoft Edge, който избират 4,13% от сърфиращите в интернет от лични компютри. Както е известно, Edge наследи Internet Explorer и се доставя дружно с операционната система Windows. Нещо повече, наскоро Microsoft пренаписа своя браузър, стъпвайки на енджина Chromium, само че към този момент няма сериозен напредък в известността на Edge.

От останалите браузъри заслужава да се спомене Firefox. Преди години приложението на Mozilla се конкурираше с Chrome за първото място, само че в този момент този браузър има дял от едвам 3,26%, макар непрекъснатите усъвършенствания и прибавянето на нови функционалности от страна на Mozilla.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР