От фасадата падат камъни, може да убият човекСДС иска да ...

От фасадата падат камъни, може да убият човекСДС иска да

Илия Лазаров, главен секретар на СДС, пред “Труд”: Сградата на „Раковски“ 134 е в плачевно състояние

От фасадата падат камъни, може да убият човек

Съюз на демократичните сили желае да резервира един етаж

В сряда служебният министър на правораздаването Крум Зарков разгласи, че постройката на “Раковски” 134, където от 1990 година се обитава Съюз на демократичните сили, ще бъде дадена на европейските прокурори, делегирани у нас. “Труд” потърси за коментар основния секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров. Ето какво ни описа той:

През февруари т. година взеха решение да ни гонят от постройката на “Раковски” 134, тъй като щели да я дават на Министерството на електронното ръководство. Но видяха, че тя е в плачевно положение и се отхвърлиха. От 6-7 години няма парно, тръбите са спукани, има вътрешни течове, покривът тече, фасадата пада. Сградата би трябвало да претърпи главен ремонт. Имаме искания да запазим един етаж от нея като Съюз на демократичните сили, да го наемем публично и да си плащаме наема подобен, какъвто е, без да търсим привилегии. Но постройката не може да бъде населявана в този тип. Два зимни и два летни месеца постройката на практика е неизползваема. Ако се топлиш на ток през зимата, а лятото използваш климатик, - ти плащаш като компания, т. е. индустриален ток - при цените на тока в този момент излиза 4-5000 лв. на месец. Прозорците са остарели, духа отвред.

За да настанят в нея Кьовеши, би трябвало да минат най-малко 2 години, а това не е работа на служебно държавно управление. Трябва да се мине през социална поръчка, да има проучване на постройката, би трябвало цялата да се изтърбуши, от фасадата падат камъни и може да убият човек. Писали сме сума ти писма на тази тематика до регионалната администрация, предложили сме ние да създадем ремонт за сметка на наема. Не могат да вземат решение, всички се ослушват. Един от регионалните шефове непосредствено ни сподели “Аз ви ненавиждам и по тази причина ще ви изгоня”. Но по този начин и не ни изгониха като хората.

Ние сме си събрали багажа още през февруари, когато ни уведомиха. Свободни са пространства към 200 кв. м. в Градската библиотека на площад “Славейков”, където беше “Атака”. Това ни устройва, само че казусът не е в офиса, а в историческото мислене, постройката има историческа стойност. Готови сме да отидем краткотрайно на “Славейков”, да си създадат ремонт на постройката и по-късно да ни дадат един етаж.

Източник: trud.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg