От Фъргал СмитТОРОНТО (Ройтерс) – Продажбите на канадски жилища са

...
От Фъргал СмитТОРОНТО (Ройтерс) – Продажбите на канадски жилища са
Коментари Харесай

Продажбите на канадски жилища отбелязват най-голям спад от 16 месеца през октомври

От Фъргал Смит

ТОРОНТО (Ройтерс) – Продажбите на канадски жилища са намалели най-вече през октомври от 16 месеца насам, защото по-високите разноски по заемите не престават да държат купувачите настрани, демонстрират данните от Канадската асоциация за недвижими парцели (CREA) в сряда.

Продажбите на канадски жилища са спаднали с 5,6% през октомври по отношение на септември, четвъртият следващ месец на спад и най-големият от юни 2022 година, На годишна база, без промяна за сезонни съмнения, продажбите са нарастнали с 0,9%.

„ Ние сме едвам през ноември, само че наподобява, че доста евентуални купувачи на жилища към този момент са изпаднали в зимен сън “, Лари Серкуа, ръководител на CREA, се споделя в изказване. „ Октомврийските данни също разкриха, че някои продавачи може да отсрочат проектите си до идната пролет. “

Bank of Canada увеличи референтния си лихвен % до 22-годишен връх от 5% през юли, с цел да се оправи с инфлацията. Миналия четвъртък централната банка предизвести бизнеса и семействата да възнамеряват по-високи разноски за заеми, в сравнение с са привикнали през последните години.

Съотношението продажби към нови разгласи, основен знак за салдото сред предлагането и търсенето падна до 10-годишно дъно от 49,5%. По-ниското съответствие е в интерес на купувачите.

Индексът на цените на жилищата на индустриалната група е намалял с 0,8% на месечна база и е повишен с 1,1% на годишна база, до момента в който междинната национална продажна цена е повишена с 1,8% на годишна база.

(Репортаж от Фъргал Смит; Редактиране от Александра Хъдсън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР