От Фара Мастър и Кейн ВуХОНГ КОНГ (Ройтерс) – Някои

...
От Фара Мастър и Кейн ВуХОНГ КОНГ (Ройтерс) – Някои
Коментари Харесай

Частните училища преосмислят бъдещето на Китай след лош тест за растеж

От Фара Мастър и Кейн Ву

ХОНГ КОНГ (Ройтерс) – Някои акционери на Dulwich College International договарят за продажбата на английското учебно заведение Тежки интервенции в Китай в Азия, споделиха два източника, в последната индикация за това по какъв начин разтърсванията в китайската просветителна промишленост на стойност 570 милиарда $ постановат съществени поправки в институциите.

Десетки интернационалните и частни учебни заведения в Китай затварят или се сливат, промишленост споделиха ръководители, обезпокоени от по-строгите регулации, забавящата се стопанска система и намаляващия брой задгранични студенти.

Бързото разгръщане преди пандемията от COVID-19 докара до повишаване на частните двуезични учебни заведения в Китай, предлагащи западна образователна стратегия за изпити. Но бизнесът се спъна, защото Пекин наложи нови правила през 2021 година и наложи репресии против бизнеса с частни уроци, ориентирани към облекчение на натиска върху децата и понижаване на фамилните разноски.

Три години на пандемия и забавящият се стопански напредък изостриха провокации, сподели Джулиан Фишър, ръководещ шеф на Venture Education, основана в Пекин консултантска компания за пазарно разузнаване, профилирана в просветителния бранш на Китай.

„ Циникът би споделил, че секторът е в краен крах, междинният китайски вложител просто това претърпява възходящи болки “, сподели Фишър.

Dulwich College International ръководи девет учебни заведения в Китай, в това число двуезични учебни заведения, обслужващи китайски жители, които бяха най-силно наранени от регулаторните промени. Освен в Китай, Dulwich International също има учебни заведения в Сингапур и Южна Корея.

Стратегическите проекти за напредък на нейните гимназии в Китай бяха „ понижени в светлината на изменящите се държавни разпореждания “, сподели Dulwich в годишния си отчет за 2022 година.

В отговор на запитванията на Reuters за евентуална продажба на бизнеса му в Азия, Education in Motion (EiM), който има и ръководи учебни заведения и гимназии Dulwich College International в Китай, Южна Корея и Сингапур, сподели, че е „ в развой на привличане на нов стратегически финансов сътрудник “, добавяйки, че процесът също по този начин ще разреши на сътрудниците да излязат от вложенията си в групата.

Той сподели, че това е плануван развой на рефинансиране и „ не е обвързвано с регулаторни промени на който и да е пазар “.

САМОДОСТАТОЧНОСТ

Китайските учебни заведения, които са категоризирани на държавни, частни и такива за притежатели на непознати паспорти, са от решаващо значение за водача Си Стратегията на Дзинпин да употребява образованието за възстановяване на самодостатъчността на страната в региона на науката и технологиите и за прогрес в „ огромното подмладяване на китайската нация на всички фронтове. “

През 2020 година имаше към 180 000 частни просветителни институции в цялата страна, счетоводно за повече от една трета от всички просветителни институции в Китай, с 55,6 милиона записани студенти, съгласно Британския съвет.

Въпреки това интернационалните учебни заведения, които могат да записват студенти единствено с задгранични паспорти, са видели най-много броя на учениците спад заради емигранти от страни, в това число Съединени американски щати, Англия и Канада, които напущат след пандемията и на фона на възходящото геополитическо напрежение.

Репресиите на Пекин ускориха натиска.

Той наложи наложителното китайско обучение да бъде преподават в частни учебни заведения, привеждайки образователната стратегия по-близо до държавните учебни заведения и карайки родителите да се съмняват в нуждата да заплащат такси за частни учебни заведения, когато децата им могат да посещават безвъзмездни държавни учебни заведения.

Годишни интернационалните такси за образование в Шанхай, да вземем за пример, може да надвиши 300 000 юана ($41 195).

Властите също започнаха надзор върху броя на частните учебни заведения.

И единствено предишния месец законодателният орган на Китай одобри закон за подсилване на патриотичното обучение в учебни заведения, които ще влязат в действие на 1 януари 2024 година

„ За частните начални и гимназии има по-строга регулация. Също по този начин е доста мъчно за някои учебни заведения да получат лицензите си заради по-строгия надзор “, сподели Франк Фенг, заместник-директор на Lucton, интернационална гимназия в Шанхай.

Десетки учебни заведения, от детски градини до гимназии, затвориха или блокираха през последните две години.

В южната част на Големия залив на Китай затворените учебни заведения включват Центъра за ранни години на Dulwich International в Шенжен, интернационалната детска градина Eton-House и Victoria Kid House в Гуанджоу. Компаниите направиха не дава отговор незабавно на претенции за коментар.

В Western International School of Shanghai 20 чиновници бяха съкратени през август заради непредвиден брой деца, които не се върнаха за новата образователна година, сподели директен източник. не отговори незабавно на претенции за коментар.

Много частни просветителни компании, в това число двуезични и интернационалните учебни оператори, обмислят да продадат своите основани в Китай активи, сподели Джими Чин, шеф на китайския фонд за изкупуване Everpine Capital, която е вложила в просветителния бизнес.

„ В момента евентуално има повече продавачи, в сравнение с купувачи на просветителни активи в Китай. “

ГЕОПОЛИТИКА

Университетите също са все по-облекчаване на условията за британски език, като по този метод се понижава потребността от задгранични гении, които да прокарат дневния ред на Си за развиване на Китай в научна и софтуерна централа. месец няма да употребява резултатите от теста за притежаване на британски за условията за дипломиране. Университетът за просвета и технологии на Китай в Анхуей разгласи, че анулира шест бакалавърски специалности, в това число британски език, от октомври.

Геополитическото напрежение също усили опасенията за британския езиков вакуум, правейки Китай по-навътре в себе си.

Никълъс Бърнс, посланикът на Съединени американски щати в Китай, сподели пред кметството на 11 октомври, че броят на американските студенти в Китай е понижен до 350 от 15 000 през 2015 година, макар че това е почнало да се трансформира. още веднъж нагоре тази година.

Нарастващата позитивна наклонност обаче е повишаването на учениците от страните на „ Един пояс, веднъж “, сподели Матиас Бойер, основен финансов шеф на Международното учебно заведение в Пекин, което обновява своите уреди да включва улеснения като молитвена стая за разнообразни религии.

„ Трябва изцяло да преосмислим какъв вид емигранти ще имаме тук през идващите пет до 10 години. И ще бъдат по-малко обичайния западен тип. "

($1 = 7,2824 китайски юана ренминби)

(Допълнителен репортаж от Кейси Хол в Шанхай, Роксан Лиу в Пекин и Дороти Кам в Хонг Конг; Редактиране от Muralikumar Anantharaman)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР