От Европейската комисия съобщиха за „Хоризонт“, че не са получили

...
От Европейската комисия съобщиха за „Хоризонт“, че не са получили
Коментари Харесай

ЕК няма реакция от Лондон заради липсата на еврокомисар

От Европейската комисия оповестиха за „ Хоризонт “, че не са получили отговор от Англия на писмото, в което страната бе известена, че Комисията стартира процедура за нарушаване против нея поради отхвърли ѝ да излъчи еврокомисар.

Срокът за отговор изтече в среднощ. От Комисията разясняват, че ще проучват обстановката и ще решат дали и какви стъпки ще подхващат в тази връзка.

Европейска комисия може да съди Англия поради неналичието на предложение на еврокомисар

По-рано този месец бе обявено, че английското държавно управление е писало до идващия ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да я осведоми, че няма да номинира евркомисар за екипа ѝ преди изборите на Острова на 12 декември.

Европейската комисия даде ход на правна процедура против Англия поради отхвърли ѝ да номинира претендент за комисар в екипа на Урсула фон дер Лайен.

Англия признава отговорностите си към Европейски Съюз и показва подготвеност да не основава спънки пред съставянето на новата комисия, само че прецизира категорично, че до парламентарните избори на 12-и декември няма да предлага собствен претендент за еврокомисар.

Комисията на Фон дер Лайен се надява да стартира работа от 1 декември, откакто не съумя да направи това на 1 ноември поради отхвърлените от Европарламента кандидат-комисари от Франция, Унгария и Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР