От Европейската комисия подчертаха, че ще отговорят на писмото по

...
От Европейската комисия подчертаха, че ще отговорят на писмото по
Коментари Харесай

Петър Витанов: Санкциите от САЩ са удар срещу ГЕРБ

От Европейската комисия подчертаха, че ще отговорят на писмото по каналния ред, само че няма да разясняват вътрешнополитически събития. Междувременно Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент излезе с публична позиция по тематиката и също алармира Брюксел.

„ Евродепутатите от ГЕРБ освен изпращат писма с очевидно изкривена информация, само че и трансформират ЕНП в пленник на свадите за корупция и властови злоупотреби в България “, се споделя в документа.

Ираче Гарсия, ръководител на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, поддържа позицията на евродепутатите от Българска социалистическа партия в публично известие до медиите:

„ Проблемите с корупцията се трансфораха в запазена марка на държавното управление на Борисов и неговата партия ГЕРБ. Затова българите излязоха на улицата. Евродепутатите от С&Д са осъждали това, което в този момент не е никаква загадка за българите и още по-малко за консерваторите в Европейския парламент. За страдание, групата на ЕНП постоянно е предпочитала да остава сляпа.

Въпреки всичко, България стартира да обръща страницата на последните парламентарни избори, извършени на 4 април 2021 година И аз се надявам, че срамната процедура на ГЕРБ и техните олигарси ще бъде дефинитивно затворена глава след наближаващите избори на 11 юли 2021 година “

Според Витанов констатациите на американското Министерство на финансите единствено удостоверяват тези на европейските, а от скоро и на българските институции. „ В Европейския парламент се произнесохме с една резолюция през месец октомври. Сега това се удостоверява и от американска страна. Достатъчно ясни са причините “.

„ Има персонално упоменати хора, някои от тях са свързани с политическа партия ГЕРБ, единият им беше заместник-министър, другият беше ръководител на Агенцията за българите в чужбина, от страна на съдружния сътрудник. Отвъд персоналното, това е удар против ръководството на ГЕРБ, което 10-12 години създаваше изискванията да съществува тази корупция. Това е оценката на Съединени американски щати за ръководството на ГЕРБ. Ние виждаме какво се случва във всяка една сфера. Виждате ли какво става с ББР, с автомагистралите, с Правителствена болница? “, попита евродепутатът.

Той е уверен, че следствията би трябвало да продължат и в Европейски Съюз по линия на върховенството на закона, както и в Комисията по бюджетен надзор, която следи по какъв начин се разходват европейските средства.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР