От Еврокомисията отрекоха да са спирали проект за изграждане на

...
От Еврокомисията отрекоха да са спирали проект за изграждане на
Коментари Харесай

ЕК: Проектът за завод за отпадъци по RDF технология не е спиран

От Еврокомисията отхвърлиха да са спирали план за създаване на апаратура за комбинирано производство на сила в София с оползотворяване на RDF боклук, заяви БНР.

Припомняме, че през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия в столична община Калоян Паргов и съпредседателят на " Политическа група 5 " Симеон Славчев оповестиха, че от Европейска комисия са спрели плана, който бил подаден по неправилна пътека. От Столична община отхвърлиха да е спиран планът.

Пред БНР представителят на Комисията по въпросите на районната политика Кристиян Шпар съобщи, че е получена молба за третата фаза на системата и сега изготвя оценката си.

" Комисията ще излезе с решение по плана, откакто завърши оценката. На този стадий не е спирано финансирането от еврофондовете ", прецизира Шпар пред публичното радио. 

Проектът за създаване на апаратура за произвеждане на сила от РДФ-гориво на Столична община е в развой на оценка от Европейската комисия. Не дават отговор на истината изказванията, публикувани от Българска социалистическа партия - София, че планът е спрян, както и че е объркана „ пътеката за кандидатстване за финансиране “.

Това обявиха през вчерашния ден от Столична община.

За плана е направен отчет за сходство от „ Джаспърс “ (механизъм за техническа помощ на Европейска комисия, Европейска инвестиционна банка и ЕБВР), който удостоверява, че той дава отговор на условията на Оперативна стратегия „ Околна среда “.

Проектът беше утвърден на национално равнище през есента на предходната година и изпратен за следваща оценка от Европейската комисия. Пътеката на кандидатстване следва прецизно регламента за така наречен „ огромни планове “. Процесът на оценка продължава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР