От есента в обхвата на синята зона в София да

...
От есента в обхвата на синята зона в София да
Коментари Харесай

Обмислят нощен служебен абонамент в Синя зона в София


От есента в обсега на " синята зона " в София да се вкара нощен длъжностен абонамент за паркиране, който да е на същата стойност като дневния – 650 лв. на месец, планува предложение към новата Наредба за организация на придвижването, която Столичният общински съвет ще прегледа идната седмица.

Идеята е с нощния длъжностен абонамент да се решат три казуса, само че най-много да се вкара ред в нощното паркиране в столицата, изясни общинският консултант Стефан Марков, представен от Дарик радио. Такъв вид правилник е в изгода и на хората, и на бизнеса, сподели Марков. Той е най-вече ориентиран към заведения, хотели и различен вид сходни обекти, които имат нощна или денонощна активност, изясни общинският консултант.

Марков бе безапелационен, че няма да се уголемява синята зона и няма никакво отношение към почасовото платено паркиране на хората. " Пред някои заведения или други обекти се споделя " Тук не може да се паркира ". Идеята е да се избяга от тази процедура и да се сътвори ред 24 часа седем дни в седмицата. В момента при приключване на длъжностен абонамент в 19.30 часа някои компании злоупотребяват и споделят даже в по-късните часове, че местата са със длъжностен абонамент и по този начин нататък. Идеята е да минимализираме злоупотребите и да има ред, безапелационен е Марков.

От една страна притежателите няма да могат да пазят служебните си места след 19.30,часа в случай че не платят новия абонамент, а от друга, жителите ще могат да паркират на такива места, щом няма табела, че на това място служебният абонамент важи и през нощта. Това ще ограничи практиката на обграждане на паркоместа с туби, конуси и столове.

Нощният длъжностен абонамент ще донесе и спомагателни доходи на Център за градска подвижност, които те могат да влагат в надзор, добави още той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР