От есента на 2019 г. хиляди граждани на Варна живеем

...
От есента на 2019 г. хиляди граждани на Варна живеем
Коментари Харесай

Жители на курортен комплекс край Варна излизат на протест срещу разбити улици | От 10.30 ч. днес на отбивката към хотел Ной

" От есента на 2019 година хиляди жители на Варна живеем като заложници на безконечен и безценен ремонт в един от най-прекрасните като естествени дадености региони на града ни - кк " Чайка ".

Това декларират в писмо до Moreto.net живеещи в курортния комплекс, които провеждат цивилен митинг против положението на инфраструктурата в региона и неналичието на реакция от страна на институциите. Те изпратиха и фотоси, които демонстрират положението на улиците.

Протестът ще се състои през днешния ден от 10.30 ч. на отбивката към хотел " Ной ”.

" Ще излезем на кротичък митинг, с цел да изразим отхвърли си да продължаваме да живеем и да работим в тези условия ", декларират жителите и допълват, че са в подготвеност да затварят от време на време както магистралния път към Златни пясъци, по този начин и Панорамния.

Те показват, че две години след започването на ремонта ул. „ Боян Бъчваров “ и ул. „ Янко Славчев “ положението на улиците е пагубно.

От есента на 2019 година хиляди жители на Варна живеем като заложници на безконечен и безценен ремонт в един от най-прекрасните като естествени дадености региони на града ни - кк “Чайка ”.

На тази територия в третия по величина град в страната, през 2022 година сме принудени хем да плащаме едни от най-високите локални налози, хем да живеем на метри от плажа, само че напредването ни да е допустимо единствено с високопроходими коли, защото улиците са в състояне, което не разрешава обикновено прекосяване на леки коли, без да ги разбием.

За какво става дума?

Преди повече от две години по Оперативна стратегия (ОП) “Опазване на околната среда 2014-2020 ” започва работата по план № BG16M1OP002-1.005-0006. Проектът е за подготовка и осъществяване на план с развиване на инфраструктурата за отпадни води и агломерации кк Златни пясъци, община Варна. Обектът е “Инженеринг - Частично създаване, реорганизация и рехабилитация на канализационна мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура “Ален мак ”, гр. Варна ”. Общата стойност на плана е 37 150 155 лева с Данък добавена стойност. Финансирането е от Кохезионния фонд на Европейски Съюз и от държавния бюджет.

Ремонтните действия обгръщат ул. „ Боян Бъчваров “ и ул. „ Янко Славчев “ (находящи се в региона на к.к. Чайка), състоящ се от полагане на ВиК инфраструктура по дължината на двете улици.

Днес, повече от две години след началото на тези действия, положението и на двете улици е пагубно. Пътят е в неведнъж по-лошо положение от преди началото на ремонтните действия, новоасфалтираните сектори са повече великански кръпки, в сравнение с възобновена пътни настилки. На места има подли пропадания, образували са се големи и доста рискови дупки, които не просто пречат за естественото прекосяване с автомобил, само че основават съществени предпоставки за произшествия. Трудно налични и сравними с трасета за офроуд са и улиците “Боян Бъчваров ” и “Петър Попов ” в региона. Няма метод даже към плажната линия, безвреден за шофиране и напредване.

Уличната мрежа в региона в допълнение е тежко компрометирана и от чести поправки на ремонтите, които се постановат от водопроводни е други инфраструктурни повреди.

Градският превоз е мощно усложнен да обслужва пълноценно спирките в региона, защото маневрирането на рейсовете е голямо тестване, без да настъпят вреди и вреди по тях.

Смятаме, че няма нито една причина да поносим и да продължаваме да живеем и да се опитваме да вършим туризъм в сходни условия.

Преди година се опитахме с Ваша помощ да притеглим внимание към проблемите на региона за някой най-сетне да се заеме с решаването им.

През разнообразни цивилен платформи сме алармирали неведнъж за обстановката всички способени органи на властта.

За страдание, през днешния ден, година след първия ни цивилен митинг, ситуацията е без смяна.

Този път обаче ние сме твърдо решени да бъдем настойчиви до край.

На 19 февруари, в 10,30 часа ще излезем на кротичък митинг, с цел да изразим отхвърли си да продължаваме да живеем и да работим в тези условия.

Ако и след този цивилен акт на неодобрение няма съответна реакция, ще преминем в режим на непрекъсната подготвеност да затваряме от време на време както магистралния път към Златни пясъци, по този начин и Панорамния - и двата, водещи към най-красивите плажове по северното Черноморие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР