От есента на 2017г. детска градина „Буратино“ в район „Централен“

...
От есента на 2017г. детска градина „Буратино“ в район „Централен“
Коментари Харесай

В Буратино учат децата да стрелят с лък и да играят шах

От есента на 2017г. детска градина „ Буратино “ в регион „ Централен “ – Община Пловдив вкарва нови действия във възпитателната стратегия на децата. „ Академия измежду природата “ и образование по шахмат са двете посоки, които директорката Димитрия Добрева включва в предлагането на заведението към родителите на децата, посещаващи градината.

„ Целта ми е да предлагаме занимания, които да развиват самостоятелността и персоналната самодейност на децата. Имаме огромен интерес към дейностите, даже за шахмат заниманията към този момент се записаха 18 деца. “, споделя госпожа Добрева. Шахматната площадка в двора на градината беше дарена от Община „ Пловдив “ напролет на 2017г.

Георги Стаменов се отзова на поканата от ДГ „ Буратино “ през днешния ден да сложи началото на новаторските занимания в едно от най-активните и търсени детски заведения в регион „ Централен “. Той самичък тества стрелбата с лък, която е част от трите действия в границите на „ Академия измежду природата “: насочване в природата, безвредна пукотевица с лък и насочване в рискови условия.

„ Подкрепям концепцията на детска градина „ Буратино “ да способства за развиването на характера на детето още от най-ранна възраст. Ориентирането и държанието в житейските обстановки е развой, който се залага в детска възраст и който би трябвало да бъде ориентиран с верни занимания. “, разяснява Георги Стаменов.

Допълнителните действия, които започват тази есен са свободно избираеми и ще се състоят 1 път в седмицата. Таксата за включване на дете към групата е в размер на 90лв. годишно. Заниманията се организират от специалисти в региона на шахмата и детската анимация.
тагове детска градина " Буратино " пукотевица с лък деца шах  В  В
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР