От енергетиката Русия изсмуква ресурси, като част от тях връща

...
От енергетиката Русия изсмуква ресурси, като част от тях връща
Коментари Харесай

Евгений Кънев: КС свърши мръсната работа по завръщане на енергетиката в лоното на проруската мафия

От енергетиката Русия изсмуква запаси, като част от тях връща назад под друга форма (откат), с който поддържа своята българска колона от към 50,000 души. Това става през надутите цени на Лукойл, Газпром и аварийните елементи и горива за АЕЦ Козлодуй - от които се заделя отката. Бенефициентите са:

(1) политици от Движение за права и свободи, ГЕРБ и Българска социалистическа партия (комисионери)
(2) управителните бордове на енергийните компании (бонуси)
(3) заетите в цялата система на импорт на съветски енергийни запаси и блокиране вноса на конкурентни горива и енергийни планове.

Тази колона е непрекъснато по ТВ да изяснява по какъв начин България ще загине без съветския газ - тъй като към този момент съветският нефт не е под въпрос. Затова прекъсването на съветския газ стана причина за оптималната готовност за събаряне на кабинета “Петков”. След като го смъкнаха - идващият за премахване беше шефът на КЕВР.
Защо? Защото цената на водата и силата е главен инструмент за шантаж и агитация, а хаосът в системата най-лесно се продава като неуспех на кабинета.
Което направи и Радев.

Конституционен съд - който в никакъв случай не е вземал решение в ущърб на ГЕРБ и Движение за права и свободи - беше сезиран точно от ГЕРБ за процедура за избора на шефа на КЕВР, която съгласно всички отзиви на способени адвокати е изцяло постоянна. А претекстовете - за липса на политически плурализъм и конкуренция при избора - звучат като анекдот. Сякаш някой е конкурирал в миналото калинките на ГЕРБ.

И по този начин Конституционен съд свърши мръсната работа по завръщане на енергетиката в лоното на проруската мафия. (Както Върховен административен съд предходната седмица върна частната граница на Капитан Андреево, а Комисия за защита на конкуренцията и АПИ през вчерашния ден - стопираха постоянни публични поръчки, с цел да останат определените строителни фирми).

И всякакви добревци пищят от трибуната на Народното събрание за цената на газа - че Булгаргаз бил изискал с 50% по-висока цена до 300 лв/мвч.
А кой да каже, че цената в Европа е към този момент 440 лева? Че в случай че бяхме траяли да купуваме от Газпром, 70% от цената му се образува от тези 440 лева? Че Газпром преднамерено стопира доставките, с цел да изстреля тази борсова цена, с която да напомпа цената на своя газ, който продава на “приятели”.

Включително на Унгария! Да, на товарищ Орбан!
Кой да каже на българите, че те освен не престават да заплащат една от най-ниските цени на газа в Европа. И че България е измежду страните с най-ниско тегло на газа в енергетиката в цяла Европа! Говорим за 15-20 по-големи предриятия, 2-3 топлофикации и 1-2 % от популацията. Защото ние сме страна, която не употребява газ за произвеждане на ток!
Но газ, на ниска цена газ, съветски газ - газ до дупка в ТВ пропагандата по какъв начин потъваме.
А както споделя шефът на щаба на Навални - който в този момент купува съветски газ е или подкупен или потребен глупак!

Та Радев по тази причина стана незабавно енергетик.
След като - идвайки от защитата - направи каквото можа да блокира НАТО и модернизацията на армията с натовско оръжие. Зер, какво ще вършат неговите военни друзья, които цялостен живот се хранят от и посредством съветска военна техника? А комисионите от безконечните поправки в Русия? А целият ни бранш сигурност обучаван от и в Русия?
Какво по-хубаво е за Русия да има своя колона без НАТО до Украйна?
Това е вододелът - #КОЙ пази да не престават заплащанията към Русия - по време на нейна война до нас! В енергетиката и сигурността - двата воденични съветски камъка, поради които не можем да изплуваме.
По изходящите парични потоци към Русия ще ги познаете. Защото оттова идват входящите - към техните джобове.

Икономистът Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР