От ефира на БНТ в предаването Говори сега“, Мая Манолова

...
От ефира на БНТ в предаването Говори сега“, Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не плащайте изравнителните сметки за парно до 14 септември

От ефира на Българска национална телевизия в предаването „ Говори в този момент “, Мая Манолова се обърна към българските политици от всички партии и към виновните институции и прикани за неотложно оказване на помощ на потърпевшите от водната буря села Богдан и Каравелово. „ Моят зов е към служебното държавно управление – не просто отидете, а направете всичко допустимо хората да получат финансова поддръжка СЕГА, неотложно, сега! “, сподели водачът на Изправи се България.

Мая Манолова показа целите на партията, които са основани на съществени проблеми на българските жители. Кампанията „ Не плащай “ приканва хората да спрат издължаването на изравнителните си сметки за парно до 14 септември – след тази дата те ще бъдат поправени и доста по-ниски. Смелото решение на    Изправи се България  е да ореже свръхпечалбите на ЕРП-тата, топлофикацията, като по този метод отбрани ползите на енергийно бедните в България - повече от 3 млн. души.  „  Оставени без надзор, монополистите ограбват хората! “.
Във връзка с надигащото се неодобрение и митингите в Европа против високите сметки, Манолова ги дефинира като самозащитна реакция на европейските общества, които не желаят да заплащат цената на геополитическото опълчване сред Съединени американски щати и Русия.  „ Цената я заплаща Европа и всички ние “ – показа още тя.
За обстановката с войната в Украйна, Мая Манолова бе безапелационна, че  Изправи се България  са срещу войната и считат, че всяка лява групировка следва да е пацифистка. В този смисъл тя изрази неразбиране, че Нинова позволи нейното управление на министерство на стопанската система да се свърже с експорт на оръжия за воюваща страна. Лидерът на Изправи се България повтори позиция на партията си срещу износа на оръжия.
За газовата рецесия в страната ни, Манолова съобщи, че и сега страната ни внася газ от Русия и в случай че страната ни продължаваше да получава газ по дълготрайния си контракт, цената му би била два пъти под настояващата. Според нея доставки на газ от Газпром могат да се възобновят единствено след приемане от другата страна на изискванията да не търсят обезщетения за некупения газ, а минималните количества газ, които би трябвало да се поръчат да се трансферират за идната година.
Като първа и съществена задача след влизане в Народното събрание на  Изправи се България,  ръководителят на партията дефинира слагането на таван на цената на бензина и дизела до 2.50 лева и слагане на завършек на операциите и спекулациите с цените на монополистите.
 
Цялото видео можете да видите тук
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР