От една страна съм бесен. От друга се надявам, че

...
От една страна съм бесен. От друга се надявам, че
Коментари Харесай

Иван Гешев: Бесен съм, трябва да спрем войната по пътищата

„ От една страна съм гневен. От друга се надявам, че ще прекратим войната по пътищата. Убиват се повече българи, в сравнение с във боен спор. Решенията са ясни. Не са сложни за осъществяване. Готови модели има в Европейски Съюз. Държавата следи безучастно тези процеси ”, сподели основният прокурор Иван Гешев на конгрес за пътната сигурност в резиденция „ Бояна ”.

„ По-лесно е да закриеш едни профилирани структури, което води до взрив на наркотрафика, трафика на хора и други закононарушения, които са свързани с пътната сигурност. Това се оказа по-важно за политиците, в сравнение с ползите на хората. За тях е по-лесно да защитят финансовите ползи на олигарсите. Длъжни са да защитят и интереса на хората. Те заслужават сигурност, отбрана, и да не убиват деца по пътищата. Никой не е застрахован. Затова съм тук - да чуя жителите и институциите. Да чуя какво можем да създадем ние и да упорствам пред останалите управляващи това да се промени ”, сподели Гешев пред участниците.

„ Тук ги няма президентът, неговия министър- ръководител и неговите министри. Тук ще дойдат хора, които за изгубили околните си. При нас са законодателната и правосъдната власт. Крием се зад споделена отговорност. Искам да благодаря на индивида Иван Гешев. Имахме документално удостоверение за присъединяване на министри. Знам, че е имало предписание да не идват, тъй като тук ще участва основния прокурор. Тази война сред институциите не би трябвало да се води, както и войната по пътищата ”, сподели Богдан Милчев от ИПБ.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР