"От една страна, са срещу войната, от друга - искат

...
"От една страна, са срещу войната, от друга - искат
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Някои български политици се държат като полубременни

"От една страна, са против войната, от друга - желаят да имат положителни връзки с Русия "

Ексклузивно пред приказва кметът на украинската столица. Виталий Кличко насочи обръщение към българските политици, броени часове откакто нашата делегация отпътува, а ракети удариха центъра на Киев и взеха цивилни жертви.

„ Можете ли да си визиите някой да унищожава здания в София, или различен български град? Никой не дава гаранции на никого. А някои български политици се държат като полубременни. От една страна, са против войната, от друга - желаят да имат положителни връзки с Русия. Днес светът е черно-бял - или си на страната на Украйна, или на страната на съветския агресор “, съобщи Кличко.

България заявява поддръжка за Украйна, само че не дава оръжия на Вашата страна. Възможна ли е трети тип поддръжка в тези времена или има единствено две позиции?

Виждаме го. Имаме агресор, който стартира война и убива хора. Без причина, с подправени пояснения за профилирана интервенция против украинската войска. Това е блок с жилища, с мирни жители. В нашия град към този момент над 100 мирни жители починаха - четири деца, 435 души за тежко ранени. Вижте Буча, Ирпен, Гостомел, Мариупол, Харков, Чернигов. Отговорът е явен

.Специалният делегат на bTV се намира в региона „ Шевченски “ в центъра на украинската столица до 25-етажната постройка, която нощес е била изумена от крилата ракета.Три крилати ракети са изстреляни от следения от Русия полуостров Крим.

Една от тях е прихваната от противовъздушната защита на Украйна. Една от тях е уцелила дружество в Киев, а третата- въпросния жилищен блок. При ракетния обстрел почина журналистка от "Радио "Свобода.

10 души са потърпевши и са откарани в болница. Останалите са евакуирани.

По време на ударите в Киев тук бе генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В момента на удара българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, бе на централната гара в Киев близо до тук, където чака своя трен за България. Те са усетили удара и са видели дима.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР