От една страна пикът се дължи на сезона, а от

...
От една страна пикът се дължи на сезона, а от
Коментари Харесай

Проф. Витанов алармира след смразяващия рекорд с К-19 у нас: След 3 седмици...

От една страна пикът се дължи на сезона, а от друга на неспазване на ограниченията. Хората са дейни детайли в системата и от тях зависи. Сценариите се стабилизират или дестабилизират. Това съобщи в телевизионно изявление математикът от НОЩ проф. Николай Витанов.

"Като вляза в рейса или магазина, виждам много хора без маски. Когато се постановиха ограниченията, имаше резултат. Изпуснахме шарана. Лятото хората се пръснаха и излязоха по огромните градове, сухото време и съзнанието. Заявихме, че ще има доста случаи, а хората споделиха: "Арестувайте го тоя, единствено плаши хората ", само че какво стана? ", попита той.

Според него ще прескочим сюжета с 25 хиляди инфектирани и ще стигнем до 30 хиляди инфектирани.



"Надеждата още не е рухнала, тъй като в системата има дейни детайли. Хората вземат решение какъв сюжет ще се сбъдне. Ако продължи, както върви до момента, ще има огромен брой хора, които няма да съблюдават ограниченията. Вчера един човек в магазина ми обясняваше по какъв начин сме желали да ги затворим и това била нелепост, не носеше и маска ", уточни проф. Витанов.

"Има система от критерии, която е създадена от МОН и когато 1% от системата излезе от строя, човек се замисля. Преди много време говорех, че ще има 500 случая дневно. До края на октомври здравната система ще издържи. След 3 седмици над 500 новозаразени, ще стане проблем. Ще се усили броят на хоспитализацията и броят на хора в интензивни отделения. Броят на експертите понижават ", изясни специалистът.

"Имаме потребност от специалисти, само че няма по какъв начин да ги произведем. В началото на ноември ще има напрежение в здравната система. "Чао " ще си кажем, когато се появи ваксина или дейно лекарство. Ако не се появи това, пандемията ще пълзи постепенно, само че няма да изчезне ", заключи математикът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР