От една от най-засегнатите от ковид до една от най-ваксинираните

...
От една от най-засегнатите от ковид до една от най-ваксинираните
Коментари Харесай

В Португалия вече няма кой да се ваксинира

 От една от най-засегнатите от коронавирус до една от най-ваксинираните народи страни в света, Португалия към този момент няма кого да имунизира. 98 % от популацията е изцяло имунизирано против ковид, а останалите два % са деца под 12 години, оповестява БГНЕС.

 

Чудото на всеобщата имунизация се приписва на почитан офицер от португалския флот, Енрике Гувея е Мело. Бившият пълководец на подводница беше назначен да управлява програмата за имунизация при започване на годината. Това се трансформира в задача, която е Мело извършва с военна акуратност.

Триста центъра за имунизация бяха открити в страната. В тях в началото бяха ситуирани военнослужещи, с цел да създадат логистиката допустимо най-безупречна. Синеокият военачалник, облечен в униформа, носещ значка на многоглава змия, която яде вируси – стана добре прочут облик на португалската телевизия.

Убеждаването на нацията стартира с имунизирането на няколко военнослужещи. Медиите реагираха стремително и не позволиха антиваксъри да злоупотребяват с телевизионно време.

Само преди месец здравната система в страната бе изправена пред колапс: английският вид на ковид и празниците в страната доведоха до скок на инфектираните и пренаселени лечебни заведения, а това принуди управляващите да транспортират болните до чужбина.

Успехът на имунизациите следва тъмен интервал по-рано тази година. Релаксите по време на празниците и възраждането на английския вид на ковид доведоха до пренаселени лечебни заведения. В разгара на рецесията здравната система беше на ръба на колапса и пациентите бяха превозени до непознати лечебни заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР