От една нещата са доста прости. От друга – има

...
От една нещата са доста прости. От друга – има
Коментари Харесай

Какви са правилата за самозащита на униформените?

" От една нещата са много елементарни. От друга – има въпроси, които следва да получат отговори и колкото по-бързо стане това, толкоз по-добре. Полицейски чиновник освен би могъл, само че и би трябвало да реагира с използване на мощ, на помощни средства, в това число и на оръжие. Нападение против полицейски чиновник, опит за ликвидиране, тъй като за мен това изрично е опит да ликвидиране, е посягане освен против самия чиновник на реда, само че и против държавността ".

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов, разяснявайки въпроса какви са правата за самоотбрана на служителите на реда на фона на нападението над чиновник на реда в Казанлък.  

По думите му в съответния случай сътрудника на ранения служител на реда в Казанлък е имал право да употребява оръжие.

„ Категорично да. Това е осъществяване на закононарушение, обвързвано с принуждение. В такива случаи полицейският чиновник има право да употребява оръжие ”, уточни той.

И добави: „ Ако нападателят се пробва да избяга или оказва опозиция при задържане – да, може да се употребява оръжие в такива случаи. Повечето сътрудници това най-вероятно добре го знаят. Има една детайлност обаче – в чисто психически проект. И евентуално това е възпиращ фактор до известна степен. Разследването при потребление на оръжие от страна на чиновник на Министерство на вътрешните работи е много муден развой. В някои случаи се стига до премахване на служителя от служба за известно време, най-малко до момента в който тече следствието. Освен това на използването на оръжие се гледа негативно от страна на обществото. И евентуално това основава задръжки у служителите на реда ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР