От един месец Столичният инспекторат контролира извършването на работна програма

...
От един месец Столичният инспекторат контролира извършването на работна програма
Коментари Харесай

И частни имоти могат да се възползват от програмата за чисене на графити в София

От един месец Столичният инспекторат управлява осъществяването на работна стратегия по разчистване на графити по фасадите на София. Програмата включва най-замърсената част с графити, какъвто е необятният център на София, заключен сред булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " България ", бул. " Скобелев " и бул. " Сливница ".
Хора, които са в по-крайните квартали, към момента не могат да се възползват. Програмата има за цел премахването на всички нерегламентирани графити по здания, обекти и места, без значение от тяхната благосъстоятелност - общинска или частна ", изясни началникът на бранш „ Контрол на рекламната активност “ в Столичния инспекторат Иво Пенев. Той акцентира, че в програмата могат да се включат и частни обекти, защото собствеността на живущите в центъра най-често става жертва на вандализъм:
" Живеещите в такива здания и обекти елементарно могат да се включат като подадат заявление, като е належащо на извършено общо заседание, когато са в режим на етажна благосъстоятелност, да имат събрани най-малко 50% единодушие от живущите, а там пък където обектите не са в статут на етажна благосъстоятелност, към този момент със заявление от самия притежател на постройката или на обекта може да се включи ".
Всеки, който желае да се възползва от разчистване на фасадата си от графити, може да подаде заявление през уеб страницата на Столичния общински съвет и Столичния инспекторат, секция " Почистване на графити " или пък да получи информация на телефон 987 55 55.
Засега програмата няма краен период.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР