От двудневна екскурзия до гр. Одрин се завърнаха 40 ученици

...
От двудневна екскурзия до гр. Одрин се завърнаха 40 ученици
Коментари Харесай

40 ученици от Кърджали се завърнаха от двудневна екскурзия в Одрин

От двудневна екскурзия до гр. Одрин се завърнаха 40 възпитаници от учебни заведения в община Кърджали, водени от трима техни ръководители.

Тя е проведена от община Кърджали със съдействието на Центъра за кариерно развиване в регионалния град. Екскурзията е част от богатата ваканционна стратегия за кърджалийските деца, готова от управлението на общината и със единодушието на техните родители. 

Акцент в първия ден на екскурзията бе визитата на групата от Кърджали в парка на динозаврите – „ Дино авантюристичен парк ”, където звуците от допотопните животни, появили се преди 65 милиона години, огласяват ефирното пространство.

По време и след последвалите обяд, разходки, шопинг и вечеря, екскурзиантите, имаха опция да се насладят на светлините на фамозната Селимие Джамия и нощен Одрин. Вечерната разходка в новия парк продължи до късно. Учениците останаха изключително впечатлени от старите къщи, хотели, чешми, вкусната кухня, археологията и етнография, пазарите, МОЛ “ЕРАСТА “ в центъра на Одрин, Узункьопрю (мост) и други

Вторият ден прочувствените прекарвания на учениците от Кърджали в Одрин продължиха. Обядът се сервира в огромен еко парк край река Марица – една от трите реки наред с Тунджа и Арда, където е учреден Одрин от римския император Адриан през втори век от нашата епоха (откъдето идва и остарялото му историческо име – Адрианопол) на мястото на още по-древното тракийско населено място Ускудама.

Според един от ръководителите на групата – шефът на Центъра за кариерно развиване в Кърджали Ани Димитрова, екскурзията до Одрин е постигнала авансово поставените си цели и има огромно просветително и възпитателно значение.

„ Тя разрешава на учениците да се срещнат с действителни феномени, да разширят сетивния си опит с нови усещания, с ярки показа за обкръжаващата реалност. По време на екскурзиите учениците се учат да се вглеждат в живота, да черпят знания от природата, историята, развиват се познавателните им качества: вниманието, наблюдателността, мисленето, креативното въображение и прочие Екскурзиите способстват за реализиране на връзката сред образованието и живота, за разширение на политехническия мироглед на учениците ”, разяснява Ани Димитрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР