От Движението допълват, че действията на премиера са предателство към

...
От Движението допълват, че действията на премиера са предателство към
Коментари Харесай

ДПС се произнесе за ПП в АЛДЕ: Кирил Петков петни България, действа задкулисно!

От Движението допълват, че дейностите на премиера са изменничество към демократичните полезности
„ Европейският парламент и неговите политически групи имат дълга история на градивни полемики, които се дължат на многообразието и плурализма, залегнали в основата на парламентарната система. Този дух е в основата на нашата работа, обединена от общи полезности и обща европейска еднаквост. “, се споделя в позиция на Движение за права и свободи до медиите.

Ето цялостния текст на позицията:

„ Повече от половината от страните в групата „ Обнови Европа “, в която Движението за права и свободи е горделив член, като част от Алианса на либералите и демократите в Европа(ALDE), където работи към този момент 23 години, са показани от две или повече партии, като доста от тях се опълчват една на друга във вътрешен проект.

Въпреки това групата „ Обнови Европа “ е в положение да работи за постигането на общи цели, основавайки се на споделени полезности.

Ето за какво, макар политическите ни разлики вкъщи, Движение за права и свободи не би имало нищо срещу „ Продължаваме промяната “ да се причисли към политическото семейство на АЛДЕ.

Опасяваме се обаче, че претекстовете на министър-председателя Кирил Петков са по-скоро вътрешнополитически, в сравнение с европейски.

В диалози с европейски водачи по отношение на желанието на партията му да се причисли към АЛДЕ той насочва неоснователни обвинявания против Движение за права и свободи. Използва властовата си позиция, с цел да задълбочава българските политически разлики.

Коментарите на Петков от предходната седмица са изцяло неуместни и опонират на духа на Европейския съюз.

В тези обвинявания има доста изразителност, а не конкретика. Те отразяват продължаващата акция на партията на Петков, която и
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР