“От две-три години bTV работи открито за ПП-ДБ. Чета и

...
“От две-три години bTV работи открито за ПП-ДБ. Чета и
Коментари Харесай

Явор Дачков: От две-три години bTV работи открито за ПП-ДБ

“От две-три години bTV работи намерено за ПП-ДБ. Чета и чувам от през вчерашния ден залп по Хекимян и огромни систематизирания в медиите, спонсорирани от “Америка за България ” и ненаписали в никакъв случай, нито една сериозна дума за ПП-ДБ- т.е. медиите на тези две партии. Това мнение изрази Явор Дачков, от lentata.com.

Публикуваме целия текст без редакторска интервенция:

“Струва ми се, че изполват случая, с цел да отместят фокуса от казуса, който е техен. ”

Да си го кажем отново
От две-три години бТВ работи намерено за ПП-ДБ и е нещо като частна пиар организация на Кирил Петков и Асен Василев.

Има и забавен подробност – от две години бТВ стартира и Борис Бонев без безусловно никаква осведомителна причина и се занимава напълно преднамерено в новините с проблеми на Софийската община. Това бТВ не прави с други общини, нито демонстрира разнообразни гледни точки за София, с изключение на тази на Бонев. Проблемът с публицистиката в нея е, че няма жулналистика, а най-откровено обслужване на “Промяната ” и Демократична България. Точно такова, каквото беше по времето на ГЕРБ.

С учудване чета възмутени мнения на сътрудници, които имат персонално присъединяване за издигането на Бойко Борисов като паметна фигура от 2001-а година нататък, точно през екрана на бТВ, както и на борци за свободата на словото, които не са написали нито една сериозна дума за Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев или създали най-малко едно следствие за техните далавери (аз се сещам най-малко за 10 фрапиращи такива)

Днес бТВ е телевизия на ПП-ДБ и е такава от две-три години.

Ако с Антон Хекимян има някакъв проблем, той е от старомодния вид на моята младост – по какъв начин може Гиби Искренов от “Левски ” да отиде да играе в ЦСКА. “Как може до през вчерашния ден Хекимян да е наш (на “Промяната ”), а в този момент да отива при Бойко ”.

Освен това измежду оплаквачите на публицистиката виждам хора, които си разчистват персонални сметки с Хекимян, опаковани като грижа за свободата на словото, което не стои добре.

Спрян е достъпът на Антон Хекимян до нюзрума на bTV. Това оповестиха от медията, съобщи Safenews.

“Във връзка с номинацията на досегашния началник на отдел “Новини, настоящи излъчвания и спорт ” господин Антон Хекимян за претендент за кмет на София, bTV Media Group смята за належащо ясно да подчертае, че доверието и качествата на нашия нюзрум са потвърдени в продължение на повече от 20 години. Веднага след отправеното искане, bTV одобри оставката на господин Хекимян, неотложно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други запаси на компанията. Бързо информирахме вътрешната общественост и необятната общност за неговото овакантяване. Макар да сме изцяло уверени в качеството, гения и ангажираността на публицистичния екип към обективността на новините, bTV Media Group вкарва редица ограничения, които възнамерява да приложи през идния избирателен сезон, за да отбрани името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България ”.

Това се споделя в позиция на bTV, откакто стана ясно, че досегашният началник на отдел “Новини, настоящи излъчвания и спорт ” Антон Хекимян е претендентът на ГЕРБ-СДС за кмет на София.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР