От две години съм тук, но ми се струват като

...
От две години съм тук, но ми се струват като
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Реставраторите на Желязната църква вложиха сърце и душа



От две години съм тук, само че ми се костват като четири. Случиха се толкоз доста неща и трагични събития. Това сподели посланикът ни в Турция Надежда Нейнски Надежда Нейнски стартира политическата си кариера във възобновената в края... към профила пред БТВ.

„ Не е инцидентно, че реновираната Желязна черква се открива тъкмо в този момент. Това е вследствие на развиването на положителните двустранни връзки с Турция. Това е дело на същински възрожденци. За обновяването на църквата Турция е отделила към 4 милиона. Тя е знак на уважението на другите вери “, акцентира дипломатът ни.

По думите й актуалната дипломация се е трансформирала извънредно доста. „ Сега нещата се случват в действително време. Г-н Борисов съумя да влезе в този режим и да реализира един добър разговор с Турция, което е една инвестиция, която дава положителни плодове. Външната политика на Балканите е сполучлива. Това дава доста благоприятни условия за страната ни “, безапелационна бе Нейснки.

„ Независимо от някои от проблемите сред нас ремонтът по църквата продължи. Реставраторите вложиха сърце и душа. Много е значимо по какъв начин обособените страни дефинират и пазят ползите. Когато има добър разговор, тогава може да се решат всички проблеми. Уважаването на законите на двете страни е част от положителните връзки и това се припомня понякога “.

„ Независимо, че оградата има своята роля, само че и връзките сред България и Турция помогнаха. Спирането на мигрантите е в наш интерес. За Турция Европа продължава да е приоритет. Нищо не може да размени тяхната цел. Членството в Европейски Съюз е изпълняването на избрани критерии, само че и доверие. Трябва да острият език да се смекчи и от двете страни. Турция е значима за Европейски Съюз. Това е въпрос на интерес, а не на страст. Турция изигра огромна роля за справяне с мигрантската рецесия. Те влагат доста в интеграция и обучение “, добави Надежда Нейнски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР