От две години и половина сме медиатор между институциите, които

...
От две години и половина сме медиатор между институциите, които
Коментари Харесай

Д-р Андрей Велчев: Важно е да наблюдаваме етикета на храните и да реагира при несъответствие

От две години и половина сме посредник сред институциите, които се грижат за контрола на храните и недоволните консуматори. Това заяви в предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус " доктор Андрей Велчев, от Сдружение " За налична и качествена храна ".

Във връзка със сигналите от последно време за камъчета в мюслито, доктор Велчев сподели, че е много притеснително това, само че защото е за директна консумация този артикул, само че няма по какъв начин да се наблюдава авансово.  

Той посочи още, че връзката им с Агенцията по храните е добра, дават отговор им самостоятелно на всеки подаден сигнал. Те, от своя страна, им дават цялата информация от потребителите, която постъпва при тях, с цел да ревизират сигурността му.

" Нашето мнение е, че като цяло българските производители поддържат стандарт, като има и такива, които намаляват качеството на праните, изключително в млечния бранш ", сподели доктор Велчев. Разбира се, случаите са откъслечни. Като цяло, потребителите не трябва да се безпокоят, когато избират български млечни артикули. Но би трябвало да са деликатни към тези с по-ниска цена. 

" Важно е потребителят да следи етикета и това какво съдържа продукта и да реагира при несъответствия и при разминаване да реагира. Той би трябвало да подава сигнала освен при нас, само че и освен нас, само че и на съответните органи. 

Нашият сайт е доста наличен, 250 000 консуматори на месец ни пращат сигнали. А търговците спомагат, сподели още.д-р Велчев.

От Сдружение " За налична и качествена храна " оферират законодателна самодейност, с която да се оповестяват имената на компании, които не съблюдават съответното качество. Но в обстановка на политическа рецесия това не може да се случи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР