От два до четири пъти са се увеличили разходите за

...
От два до четири пъти са се увеличили разходите за
Коментари Харесай

От два до четири пъти са се увеличили разходите за ток в пернишките болници

От два до четири пъти са се нараснали разноските за електрическа сила в пернишките лечебни заведения, заяви на конференция националният представител Кирил Ананиев.

По думите му в най-голямото здравно заведение в района - МБАЛ " Рахила Ангелова " сметката за ток през декември е достигнала 56 000 лева Същия месец в миналата 2020 година електрическата енергия на болничното заведение е възлизала на 13 000 лева

Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания, която се отоплява главно с нафта, е с двойно по-високи разноски на ток - от 5600 лева през последния месец на 2020 година, към този момент е 14 000 лева В Специализираната болница за долекуване, дълготрайно лекуване и рехабилитация разходът за ток през дванадесетия месец на 2020 година е бил 9600 лева, година по-късно става 21 500 лева, уточни Ананиев. По думите му и в трите заведения е получена единствено една отплата за ноември м.г., която е в размер на 110 лева

За да спестят средства, лечебните заведения са въвели някои ограничавания. Сред тях са оптималната температура в пространствата от 21 градуса, увеличение на потенциала на стаите до най-малко три кревати и други Температурното ограничаване не се ползва за отделенията " Родилно " и " Неонатология ", уточни Ананиев.

Народният представител напомни, че парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е внесла в Народното събрание предложение за въвеждане на обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитовите крайни клиенти, които извършват обществени, здравни, духовни, културни и просветителни действия. Според Ананиев това може да се случи посредством вътрешно преструктуриране на разноските в един уравновесен бюджет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР