От два дни кметът на София и кандидат за нов

...
От два дни кметът на София и кандидат за нов
Коментари Харесай

Фандъкова не се притеснява от сянката на Вълка върху първия ѝ граждански избраник в листата

От два дни кметът на София и претендент за нов мандат Йорданка Фандъкова показва лицата от " гражданската квота " в листата за общински съветници на ГЕРБ в столицата. Самата листа към момента не е оповестена, а формалната информацията за хората, които попадат в нея, е нищожна.

Първият обществено показан " специалист " в листата на Фандъкова беше арх. Ивайло Петков. При оповестяването му претендентът за кмет го дефинира като един от критиците на локалната власт поради позициите му като част от организацията на архитекти " Група Град ".

Пропусна обаче да спомене, че арх. Петков и неговото студио са създатели на считания за недопустим от Фандъкова план за възобновяване и дострояване на къпалнята " Мария Луиза " в Борисовата градина.

Затвореният от години басейн е благосъстоятелност на сдружението " Парк Мария Луиза ", което се управлява от Румен Гайтански, прочут като Вълка. В началото на ръководството на ГЕРБ в София, когато кмет беше ръководителят на партията Бойко Борисов, компании на Гайтански държаха почистването на столицата. " Изгонването на Вълка " от София преди време беше представяно от Борисов като негова заветна цел и триумф, само че 10 години по-късно Вълка към този момент публично може да бъде позволен в общинската " кошара " с нови контракти за боклука.

Самият план за потъналата в съсипия къпалня " Мария Луиза " е от 2016 година Настоящият претендент за общински консултант преди към година изясни пред Българска национална телевизия, че " единственото нещо, което би трябвало да се резервира, е истинската функционалност на истинското място - наличието на водата в градската къпалня ". А обектът би трябвало да бъде разграничен на три - къпалня с обществен достъп, такава с заведения за хранене, кафенета и даже музей и третата част - за " публично обслужване ", за която възложителите да решат защо да се употребява.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР