От два дни известният тв публицист Иван Гарелов е консултант

...
От два дни известният тв публицист Иван Гарелов е консултант
Коментари Харесай

Иван Гарелов стана съветник на Тошко Йорданов и медийната комисия в парламента

От два дни известният тв журналист Иван Гарелов е съветник на парламентарната Комисия по медии и култура, чийто началник е Тошко Йорданов.
Още по темата
" Вероятно едно от първите неща, с които ще се заеме комисията, ще е промяната в закона за радиото и малкия екран ", показа Гарелов пред

Длъжността му е платена, а той ще взе участие за първи път на съвещанието на комисията в четвъртък.

 Румен Радев сезира Конституционен съд за Закона за радио и телевизия Виж още

Тошко Йорданов влезе няколко пъти в спор с журналисти, още в 45-ото Народно съвещание. Тогава той изиска крумови закони за тв сътрудник, който разреши лапсус по време онлайн включване. Миналия месец стана ясно, че ръководещите стартират промени в Закона за радиото и малкия екран като оферират наказателна отговорност за публицистите и също административна отговорност при разпространението на подправени вести. Още тогава Тошко Йорданов сподели, че до края на март депутатите няма да съумеят да създадат законодателните корекции. Нещата обаче не са толкоз елементарни, тъй като и сега публицистите носят наказателна отговорност за засегнатост и клюка. Затова и от Асоциацията на европейските публицисти ЕЖ посъветваха депутатие да се запознатя с мнението на специалистите, които от години работят в тази посока, а не да се стартира всичко изначало.

 Масларова стана помощник на обществената комисия в Народното събрание Виж още

Самият Иван Гарелов бе за малко медиен консултант и в кабинета " Герджиков ". " Не се наложи да ме уговаря дълго. Имам отношение към него и напъните на президента. Всичко това е в звук с моите разбирания и гражданската ми позиция ", разяснява тогава известният публицист. Няколко месеца по-късно той бе освобеден от тази служба след присъединяване в телевизионно предаване и произтеклото от това нарушение на правилото за индиферентност на служебното държавно управление в предизборната акция. Датам се стигна откакто Гарелов обществено отбрани Елена Йончева (тогава кандидат-депутат от БСП) от обвиняванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че като публицист е получила солидни суми от страната, с цел да прави интервютата си в чужбина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР