От древни времена до днес косата е символ на сила,

...
От древни времена до днес косата е символ на сила,
Коментари Харесай

Тайната на младежкия вид се крие в здравата коса

От антични времена до през днешния ден косата е знак на мощ, независимост и искра. Нейната дължина, цвят и оформяне са метод за самоопределение и себеизразяване. Някои индиански племена имат вяра, че дългата здрава коса усъвършенства интуицията и инстинктите за оцеляване. В доста приказки дамите губят от женската си магия и сила, когато косите им биват наложително отрязани. А други сами избират късите коси като израз на тяхното персонално светоусещане или равноправност. Косата е одобрявана като знак за господство, превъзходство и смелост. Древногръцките богове и богини са решавали съдбините на света, развели здрави и гъсти коси от върховете на планината Олимп. Не един кино прийом употребява косата като израз на съблазън и половост. Красива жена размахва прелъстителните си къдрици на занимателен каданс и покорява сърцето на основния воин.

 Istock

С напредването на възрастта обаче здравето на косата се утежнява и през нея стартират да прозират умората и броят на рождените ни дни. Вследствие на хормонални промени, стрес, външни фактори или поради загуба на скъпи хранителни съставки, нужни за растежа на косъма, тя изтънява, побелява и оредява. По време на процеса на стареене, отбраната на клетките на кожата на скалпа против процесите на окисление отслабва. Отслабват и механизмите за възобновяване на ДНК. Това води до увреждане на тъканите и структурата на косъма. Старите хора споделят, че косата е рамката на главата и когато тази рамка стартира да се износва, картината наподобява захабена, а младостта сякаш се отдалечава от нас.

За благополучие живеем във времена, в които, благодарение на науката, технологиите и смяната в метода на мисленe, остаряването може да бъде отсрочено. На четиридесет години се усещаме енергични и неудържими, а на петдесет мнозина от нас са нетърпеливи да подхващат смели промени в живота си. Здравословното хранене, достатъчната физическа интензивност, времето за себе си и за релакс, процедурите и питателните добавки дават добър тласък на тялото да остане във форма и да продължи да ни обезпечава нужната жаркост и виталност.

 Revalid

Същото се отнася и за положението на косата. С помощта на нововъведенията в грижата за косата, на антиоксидантите и естествени стимуланти, можем да подобрим здравето на скалпа и да ревитализираме косъма. Новите шампоан и флуид са особено създадени да върнат младостта и силата на косата. Те забавят процесите на посивяване, придават повече размер и плътност, и защищават скалпа от прибързано стареене.

Основните съставки на шампоан и флуид са DN-Age™ (концентриран екстракт от листата на растението Cassia Alata) и дестилат от еделвайс от Швейцарските Алпи. Те имат мощни антиоксидантни и обезвреждащи свободните радикали свойства.

 Istock

Екстрактът от Cassia Alata понижава оксидативния стрес и възпалението в клетките на скалпа и космените фоликули. Предпазвайки скалпа от клетъчно увреждане, DN-Age™ забавя процеса на посивяване и спомага за поддържането на по-плътна, по-здрава и по-гъста коса.

 Istock

Еделвайсът (Leontopodium alpinum) пораства по високите планински върхове на височина до 3000 м. Там той всекидневно се бори с високите равнища на UV излъчване и рисковите температури, което го прави специалист в самозащитата със мощно антиоксидантно, обезвреждащо свободните радикали и ДНК защитно деяние.

шампоан и флуид усъвършенстват здравината, гъстотата и плътността на косъма и вършат косата мощна и устойчива както на биологичните и хормонални промени в тялото, свързани с напредването на възрастта, по този начин и за отрицателните външните фактори като UV излъчване и нечиста околна среда. В композиция двата продукта връщат младостта и здравината на косата, а броят на годините е незначителна детайлност.

Потърсете в най-близката аптека. Повече детайлности на
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР