От ДПС виждат като основен ангажимент на 48-ото Народно събрание

...
От ДПС виждат като основен ангажимент на 48-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: В името на българските граждани сме готови на диалог с всички

От Движение за права и свободи виждат като главен ангажимент на 48-ото Народно заседание търсенето на разговор и на допирни точки за сформиране на държавно управление. Според водачът на придвижването Мустафа Карадайъ това е единствената опция за излаз от рецесията. Затова от политическата групировка са подготвени на договаряния с всички парламентарни групи.

" Изборите за следващ път създадоха сходна структура като народът никого не овласти - даже първите две групи не вършат болшинство. Вместо опълчване, народът сложи разговор, единодушие, обединяване, съединяване. За следващ път се видя, че уроците не са научени. Липсата на разговор е белег на последните 10 години ръководство и е причина за рецесия и разпад ", съобщи Карадайъ.

Той прикани президентът Румен Радев да употребява консултациите с парламентарните групи преди връчването на първия мандат, с цел да потърси допирни точки за образуване на болшинство в Народното събрание.

" Основната задача на всички политици и държавни институции е да решим казуса с неналичието на разговор, с цел да отговорим на провокациите. Ако не си дадем сметка за това, рискуваме освен лични политически негативи, само че и бъдещето на страната. Ако през днешния ден не бъдем задоволително виновни, на следващия ден може да е късно. България би трябвало да продължи евроатлантическото си развиване и ние сме част от този развой. Трябва ясно да заявим, че нямаме друга опция. Пътят е явен - да седнем на масата на договаряния. Политиката е тестване и избори, които би трябвало да вършим в името на хората, на целия народ и на страната. Да поемем отговорността, да създадем всичко допустимо и да поставим старания за сформиране на държавно управление с явен проект без реваншизъм и ненавист. Зимата е на прага и се обрисува да е мрачна, студена и тъмна.Поставяме като главен приоритет българските жители и в името на това сме подготвени на разговор с всички ", сподели още Карадайъ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР