От ДПС ще сезират прокуратурата за свързаност на 13 дружества

...
От ДПС ще сезират прокуратурата за свързаност на 13 дружества
Коментари Харесай

ДПС дава на прокурор 13 дружества, продавали ел. ток, свързаха ги с Прокопиев

От Движение за права и свободи ще сезират прокуратурата за съгласуваност на 13 сдружения с предприемача Иво Прокопиев, посредством които, съгласно тях, е печелил от продажба на електрическа енергия.

Сделките са за продажба на ток, създаден от фотоволтаици, и възможното укриване на облаги от тях, разгласи на брифинг в Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ Движение за права и свободи. Според Цонев по тази скица на съгласуваност предприемачът се е облагодетелствал с над половин милиард лв..

Цонев уточни, че от разбора на обществените данни за въпросните покупко-продажби, са забелязали, че има много покупко-продажби, които производителите на ток от фотоволтаици подписват с търговци на ток, които след това продават тока на борсата.

" Поради сложността на схемата, не може да се откри с огромна акуратност има ли съгласуваност сред избрани сдружения, които са производители и сдруженията, които продават ", означи депутатът. Той означи, че някои от въпросните сдружения са свързани с офшорни компании.

Тук има две тематики, по които ние ще желаяме прокуратурата да извърши съответните инспекции - отбягване на данъчно облагане и укриване на облаги, уточни депутатът. Ние виждаме, че в огромна част от сдруженията, във финансовите им доклади, има сензитивна разлика сред заявена облага и доходи, уточни той, след което добави, че ще сезират прокуратурата, с цел да може способените органи да извършат съответните инспекции.

Преди дни пък Прокопиев съобщи, че завежда каузи за клюка против четирима депутати от Движение за права и свободи - Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

Според него е срамно народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да употребяват парламентарната естрада и достъпа до националните медии за разпространението на " клюки и явни неистини ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР