От ДПС са изпратили писмо до европейските институции, с което

...
От ДПС са изпратили писмо до европейските институции, с което
Коментари Харесай

ДПС: Напред срещу национализма. ОП: ДПС отива все по-надолу

От Движение за права и свободи са изпратили писмо до европейските институции, с което се приканва за общи дейности против популизма, ксенофобията, национализма и радикализма, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това стана известно от брифинг в Народното събрание на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той уточни, че писмото не е срещу страната, а в неин интерес и е израз на угриженост за бъдещето на страната.

Отговорност на всички партии от демократичния набор, както и на цялото общество, е да противодейства на присъединяване на националисти и ксенофоби във властта, сподели Карадайъ. Той добави, че при липса на дейности в страната, от Движение за права и свободи са принудени да слагат въпроса на вниманието на европейските институции.

В писмото показваме нашата паника от надигащия се шовинизъм в Европа, където националисти печелят и избори, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Но до момента в който в Европа систематичните партии заобикалят и поставят доста старания да не се коалират с националистически обединения, то в България националистите вземат участие във властта, уточни Карадайъ.

Той сподели, че Движение за права и свободи ще взе участие в общи дейности за секване на явлението в Европа и в частност в България.

ГЕРБ работи срещу страната посредством включването на националистите във властта, съобщи Карадайъ.

"В името на демокрацията и държавността, в името на европейските полезности ние призоваваме за решителни дейности - националистите вън от властта ", сподели водачът на Движение за права и свободи и добави: "Оставка. Или на Валери Симеонов, или на цялото държавно управление ".

Писмото на Движение за права и свободи е адресирано до ръководителя на Европейския съвет, ръководителя на Европейската комисия, комисаря по правораздаване, консуматори и равнопоставеност на половете, ръководителя на Европейския парламент, ръководителя на ПАСЕ, Комисията по правата на индивида към ПАСЕ, ръководителите на групите в Екологичен потенциал и Дирекция Демократични институции и човешки права към ОССЕ.

Движение за права и свободи е вън вечно от властта, тъй като след уроците, които ние им дадохме, съм наясно, че нито една българска партия повече няма да ги припознае и да съучаства с тях във властта. Така че дано пишат писма комуто ще.

Така отговори на декларацията Павел Шопов от "Атака " и "Обединени патриоти ", представен от Българска национална телевизия.

Исканата от Движение за права и свободи оставка на Валери Симеонов е "претоплена гозба ", добави той.

Говори ли сега Карадайъ ли беше, Харадайлъ ли, някакъв българомохамеданин от Борино, доколкото ми е известно, който е в ролята на етнически турчин. Говори ли ви още веднъж за езика на омразата?, попита Шопов публицистите, представен от "Фокус ".

Че по-голяма политика и дейности на ненавист от тази на Движение за права и свободи толкоз години има ли, реторично продължи въпросите Шопов.

Някой работил ли е с такава ненавист и злоба на всичко българско? По думите на Шопов в Министерство на земеделието и храните има фрагменти, които си говорели единствено на турски.

Как да приказвам аз, на този език ли? С езика на любовта ли, с кой език да приказвам? Това ли е езикът на любовта. На езика на любовта ли да приказвам, когато си припомням за геноцида над българския народ, който не е приет в българския парламент. разяснява Шопов.

Осъществяваме целеустремено нашата стратегия за събаряне на Движение за права и свободи на една все по-ниска квота, заключи Павел Шопов, откакто сподели, вървят стремително надолу на изборите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР