От ДПС очакват да чуят от президента Румен Радев неговата

...
От ДПС очакват да чуят от президента Румен Радев неговата
Коментари Харесай

ДПС питат Радев как ще се проведат изборите

От Движение за права и свободи чакат да чуят от президента Румен Радев неговата логичност и взор по какъв начин в изискванията на пандемия , ще се подходи към установяване на датата за парламентарните избори. Никой авансово не може да каже по какъв начин и по какъв метод ще се развива пандемията, а последната отговорност за решаването на проблемите и приемането на ограничения за решение на проблемите, са на изпълнителната власт, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

За първи път в изискванията на пандемия ще вършим избори, за това предпоставят едно по-различно и доста по-отговорно отношение към целия избирателен развой от всички участници в изборите, изясни Карадайъ.

" Безспорно в софтуерно отношение има много неща, които би трябвало да се създадат за отговорността от другите органи на власт в страната, с цел да се подсигурява животът и здравето на хората, да се подсигурява едни почтени избори, в които хората да имат доверие, участниците в изборите да имат доверие, с цел да може резултатът от изборите да активизира общата сила на всички хора за по-добри времена в страната ", безапелационен бе Карадайъ.
 Караянчева упрекна Радев, че взел участие във внушенията за пазаруване на избори
Караянчева упрекна Радев, че взел участие във внушенията за пазаруване на избори

Радев изясни на герберите, че техният някогашен съпартиец споделил, че има такива операции

Той подсети, че от Движение за права и свободи неведнъж са поставяли въпроса за спазването на Конституцията на България . Извън пандемичната обстановка не откри решение в парламентарните сили да се подсигуряват конституционните права на българските жители в страната и отвън страната, посочи водачът на Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи смятат, че страната ни има опит и експертиза за машинното гласоподаване. Проблемите пред Движение за права и свободи са огромният брой недействителни гласове и съгласно тях с включването на машини в изборния развой, би трябвало да минимизира този проблем.

Вторият проблем на изборите е, че би трябвало да бъде стеснен субективният детайл от броя на гласовете за повишение на доверието в резултатите на изборите. Третият проблем е големият брой сбъркани, надраскани, подписани или неподписани секционни протоколи.
 Корнелия Нинова твърди, че Българска социалистическа партия не води война с Румен Радев Обновена
Корнелия Нинова твърди, че Българска социалистическа партия не води война с Румен Радев

Държавният глава желае левицата да е мощна съпротива

Движение за права и свободи постоянно са били подготвени с тяхната експертиза, отговорност и оферти да търсят решения на проблеми, които са съумели да ги дефинират. Ако в Народно събрание има нужният разговор и задоволителна воля да се вземат решение установени проблеми, ние ще дадем от наша страна своя принос, увери Карадайъ.

Той запита подготвена ли е ЦИК след извършените евроизбори да бъде въведено машинно гласоподаване . Движение за права и свободи ще търсят верния метод и метод за осъществяване на предизборна акция.

Президентът Румен Радев съобщи, че има спекулации по тематиката с машинното гласоподаване. В сериозно време се търсят решения на проблемите, уточни президентът и настоя да има задоволително доверие в машината. Той към момента няма отговор на въпроса по кое време ще се подписа контракт за машините, какви ще бъдат периодите за доставка и по какъв начин ще бъдат сертифицирани.

Румен Радев ще дефинира датата за изборите въз основа на готовността на партиите за изборите, както и готовността на изборната администрация. " От всички срещи, аз и госпожа Йотова не сме получили отговори на значими въпроси, не сме получили здравния протокол и от какво ще се състои. Здравният протокол не е просто документ от медицински ограничения, тъй че би трябвало да се отчетат доста фактори и аз ще се постарая да дам по най-бързия метод отговор за датата, само че е комплициран многофакторен развой ", акцентира президентът.

Радев настоя за акомодация на Изборния кодекс в актуалната обстановка. По думите му нито една алтернатива не би трябвало да бъде подценявана в обстановка на пандемия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР