“От ДПС не приемаме идеята за два мандата ограничение на

...
“От ДПС не приемаме идеята за два мандата ограничение на
Коментари Харесай

Пеевски: Разговаряме с ГЕРБ и ПП-ДБ за общ проект за промени в Конституцията

“От Движение за права и свободи не одобряваме концепцията за два мандата ограничаване на кметовете. Разговаряме дружно с ГЕРБ и ПП-ДБ да внесем план за конституционни промени, с цел да достигнем до общи точки. Смятам, че ще достигнем до общо решение ”. Това съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

“Не виждаме за какво сполучливи кметове да бъдат лимитирани единствено два пъти да ръководят. Когато се оправят сполучливо, хората дават вота си, в случай че са решили три, четири, пет пъти да ги поддържат значи те са си свършили работата, която би трябвало да създадат за хората, а това е значимо за нас ”, сподели Пеевски. Той изясни, че се беседва с ръководещите обединения измененията в Конституцията да бъдат импортирани дружно, с цел да се доближи до общи точки. “Разглеждаме плановете на сътрудниците и считам, че ще достигнем до общо решение, с цел да се случи смяната в Конституцията, за която приказваме. Надявам се в оптимално бързи периоди да се случи това, в периода на комисията сигурно считам, че ще успеем ”, разясни Делян Пеевски.

Относно въпроса 24 май да бъде националният ни празник вместо 3 март Пеевски сподели, че това е дискусионно и го разискват. “Принципно, не е решено, ние нямаме срещу ”, сподели още депутатът от Движение за права и свободи. Той разясни, че е удачно да се промени статута на служебните кабинети, само че в този момент се разисква по какъв начин това да стане, а по отношение на избора на членове на Висш съдебен съвет Делян Пеевски акцентира, че би трябвало да има болшинство от 160 души. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР