От ДПС днес не казаха на избирателите си кого от

...
От ДПС днес не казаха на избирателите си кого от
Коментари Харесай

ДПС не посочи конкретно име за балотажа в неделя

От Движение за права и свободи през днешния ден не споделиха на гласоподавателите си кого от двамата претендент - президенти, Румен Радев или Анастас Герджиков, да поддържат на втория тур в неделя. Казаха им да поддържат този, който най-вече се приближава до контури от партията профил на президент.

Според Движение за права и свободи президентът би трябвало да бъде обединител на нацията и на всички български жители, без значение къде се намират те. Трябва да е стожер на Коституцията, да е полето за единодушие по време на рецесии и в обикновено време. Освен това да бъде лице на страната пред света и глас на национално сплотяващите дела.

" Избирателят на Движение за права и свободи е доста умен и ще направи верният избор и ще избере президент и ще гласоподава за президент, който най-вече се приближава до по този начин контури профил ", съобщи ръководителят на партията Мустафа Карадайъ.

Той зададе и въпрос на ЦИК за какво при някои секции в чужбина има разминаване на контролите за действителните гласове от протоколите за президентските избори. Тези пропуски няма да трансформират резултата, сподели Карадайъ.

" Тук стои един доста сериозен въпрос - какъв брой са протоколите с подобен жанр пропуски и по какъв начин ЦИК ги е приела тези протоколи, тъй като това е задължението на ЦИК - да следи за контролите на протоколите от чужбина ".

Става въпрос за над 2000 български жители, които са дали своят вот, а ЦИК не си е свършила работата да бъде отразен техния глас в окончателния резултат, разяснява водачът на Движение за права и свободи. Каза още, че сега не могат да разясняват дали Движение за права и свободи би подкрепило предстоящ кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР