От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали

...
От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали
Коментари Харесай

Николай Денков: От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици

От много време се въртят клюки, че ДАНС прикрива канали за опиати, това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков, който дава отговор на въпроси във Facebook. Поводът е да бъде изработен доклад за свършеното през спомагателния десети месец от постоянното ръководство и крайна равносметка преди предаването на властта на служебното държавно управление.

Откакто беше назначена новата директорка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, имаме рекордно количество арестувани опиати, съобщи министър председателят в оставка. Поводът за коментара му е акцията на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и Комисията за противопоставяне на корупцията в постройката на Агенция „ Митници “.

" Затова за мен е необичайно тъкмо Банкова да бъде упрекната за това, че прикрива канали за опиати ", сподели още Денков и добави: " Много е значимо да се разбере какво се случва, с цел да не се окаже, че я нападат тъкмо поради това, че си прави работата и задържа опиати ".

Николай Денков удостовери, че до този миг той не е получил публична информация от ДАНС за случая. " Поискал съм, само че досега нямам ", сподели Денков.

" Госпожа Банкова е била чиновник в ДАНС. Няма да се учудя да има информация, която ставайки началник на Митниците, в действителност да употребява. Аз не мога да ги потвърдя, само че тъкмо това би трябвало да е работата на службите - да ревизират тези сигнали и да кажат дали са правилни. Много пъти съм казвал, че в ДАНС има сляпо леке във връзка с корупцията. Те постоянно се оправдават с това, че това е работа на Антикорупционната комисия. Нека да забележим по какъв начин в този момент двете служби - ДАНС и Антикорупционната комисия ще потвърдят на обществото, че правят работа в интерес на обществото ", уточни Денков и изясни, че не познава Банкова и не я е виждал.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР