От доста време насам се спекулира, че Samsung готви графенова

...
От доста време насам се спекулира, че Samsung готви графенова
Коментари Харесай

Huawei, графеновите батерии, P40 Pro и кой ще е големият хит при смартфоните през 2020 г.

От много време насам се спекулира, че Samsung готви графенова батерия, подобаваща за зареждане на смарт телефони.

Очакванията са, че телефони с графенови акумулатори ще се появят през 2020 година или 2021 година, само че в този момент наподобява, че може би Huawei ще успее да изпревари Samsung и да пусне първия смарт телефон с новата технология.

Наскоро във френския Twitter профил на Huawei се появи пост, който загатва, че идният Huawei P40 Pro ще разполага с точно такава батерия.

Според оповестената информация главните акценти на телефона ще са два - мощни камерни лещи и графенова батерия, която се цялостни от 0% до 100% за 45 минути.

Съмняваме се, че Huawei ще е единствената компания, която ще пусне телефон с такава батерия през 2020 година, тъй като, както към този момент споменахме, Samsung също разполага с технологията.

Едва ли корейският колос ще разреши на китайския си противник да грабне всички аплодисменти, а такива безусловно ще има.

Въвеждането на графенови акумулатори в смарт телефоните би раздвижило много пазара, който през последните години не може да се похвали с кой знае какви нововъведения в новите модели.

Интересно ще е да забележим по какъв начин тъкмо ще се отрази съществуването на графенова батерия, тъй като тя има много преимущества пред актуалните литиево-йонни такива.

Графеновите разновидности са по-леки, по-компактни и отделят много по-малко топлота от литиево-йонните.

Дали по-малкият им размер ще разреши на производителите да прибавят нови екстри в хардуера на смарт телефоните - към този момент не знаем, само че ще разберем още през март, когато се чака да забележим Huawei P40. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР