От досегашния състав на инспектората само 71 служители ще преминат

...
От досегашния състав на инспектората само 71 служители ще преминат
Коментари Харесай

Фандъкова закрива инспектората с 424 служители

От досегашния състав на инспектората единствено 71 чиновници ще преминат към новата дирекция " Контрол по чистотата, околната среда и търговката активност ", която ще е на директно послушание на кмета. Сегашният шеф на структурата - Ивайло Иванов, който бе спуснат на този пост на 1 октомври след отстраняването му като основен секретар на Министерство на вътрешните работи на 14 май поради полицейското принуждение над арестувани протестиращи, ще заема длъжността до 1 януари. Дотогава кметът Фандъкова ще разгласи конкурс за началник на новата дирекция, на който не е ясно дали Иванов ще се яви, сподели тя пред медиите.

От закритите бройки в инспектората Фандъкова трансферира към своите заместници общо 30 нови щатни места. На зам.-кмета по околната среда - три, на зам.-кмета по строителството - шест, по превоза - четири, по културата и образованието - три, по финансите и опазването на здравето - две, по обществените действия - четири, по дигитализацията - две, на основния проектант на София - шест.

Към всеки от 24-те региона на София ще има по един спомагателен щат за активността " Поддържане и непорочност на междублоковите пространства ", предлага Фандъкова като кметствата в Иваняне и Лозен също да получат по един.

В края на отчета на Фандъкова за промени в администрацията на Столичната община се показва, че тя утвърждава 256 обща бройка на щатните чиновници за активност " Чистота " към новата дирекция " Контрол по чистотата ". Със закриването на 424 щатни места от Столичния инспекторат и декларираното преустрояване излиза, че администрацията на общината няма да се понижи, а ще се усили с още 7 щата - общо с 431 щата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР