От догодина самоосигуряващите се да подават данъчна декларация само по

...
От догодина самоосигуряващите се да подават данъчна декларация само по
Коментари Харесай

Самоосигуряващите се ще подават данъчна декларация само по електронен път догодина

От следващата година самоосигуряващите се да подават данъчна декларация единствено по електронен път, реши бюджетната комисия в Народното събрание. Според депутати смяната евентуално ще затрудни най-вече хората от дребните обитаеми места и земеделските производители.

5-процентнтата отстъпка за подаване на данъчните заявления по електронен път за физическите лица ще отпадне от следващата година, изясни заместник-министърът на финансите Маринела Петрова.

" Лицата, подали по електронен път, към този момент не са изключение, а са наклонност. Поради тази причина ние считаме към този момент, че би трябвало да минем към догадка нормалност на подаването на декларация по електронен път и да не подтикваме в допълнение, в случай че хората са уверени в удобството на този тип подаване ".

" Около 70% от самоосигуряващите се лица към този момент подават декларациите си по електронен път, тъй че задължението да го вършат от следващата година няма да ги натовари ", добави изпълнителният шеф на приходната организация Галя Димитрова.

" Ние ще създадем всичко допустимо, с цел да създадем нужната организация и в по-малките обитаеми места наши сътрудници и чиновници да участват там физически, с цел да подкрепят самоосигуряващите се лица, които нямат опция да го създадат в къщи ".

Подаването на данъчните заявления по електронен път става с личен идентификационен код, който се издава гратис от Националната организация по приходите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР