От догодина работодателите ще плащат само първите два дни от

...
От догодина работодателите ще плащат само първите два дни от
Коментари Харесай

Промяна в бюджета: Работодателите ще плащат първи два дни от болничните, не три

От следващата година работодателите ще заплащат единствено първите два дни от болничния. Това е една от ограниченията, върху които ръководещите работят за Бюджет 2024 година, разгласи финансовият министър Асен Василев на съвещанието на Тристранния съвет за съдействие, представен от.

Социалните сътрудници разискват параметрите на тазгодишната финансова рамка.

Министър Асен Василев концентрира дребна част от изявлението си върху тазгодишния бюджет, а точно – на изравняването на втората година от майчинството с минималната работна заплата – т.е. 780 лв.. По-голям акцент сложи върху Бюджет 2024-та.

" Едната мярка, към която има политически консенсус, е за понижаване на болничните, които се заплащат от работодателите от 3 дни на 2 дни, което да се случи от 1 януари 2024 година ", изясни той.

От предходната година се събира информация за действителните приходи на хората, а освен облагаемите. Върху нея ще се базират сметките за следващата година.

" От 2024 година ще имаме опция тази помощ да бъде по-таргетирана, надлежно да бъде по-адекватна и по-голяма, защото ще имаме осведомителната база, върху която да стъпим, с цел да може да това да се случи ", сподели Василев.

Пенсионерите, чиито пенсии са под линията на беднотия следващата година, ще бъде направено през общественото подкрепяне, а не през публичното обезпечаване, сподели още министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР