От догодина минималната работна заплата се предвижда да достигне 940

...
От догодина минималната работна заплата се предвижда да достигне 940
Коментари Харесай

Предлагат увеличение на минималната заплата

От следващата година минималната работна заплата се планува да доближи 940 лв. месечно. Това съобщи пред БНР министърът на финансите Росица Велкова.

Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде показана в Брюксел и върху която се базира проектобюджетът за актуалната година, който ще бъде препоръчан на идващия парламент.
 
През 2025 година индикаторът ще се усили до 1038 лв., а година по-късно - до 1128 лв.. За първи път приходите не са планувани консервативно, изясни още Велкова, само че с цел да се подсигури финансовото министерство, ще предложи два буфера в Бюджет 2023.

Предлагат да се забранят заплащания в брой над 5000 лв.

" Единият буфер е да не могат финансовите разноски да бъдат пренасочвани за различен тип разноски, а другият е 10% ограничение на разноските, които могат да се разходват през 4-то тримесечие при изискване, че не се нарушава салдото ", изясни още Велкова.

повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
  По тематаЩе има ли нова минимална заплата минимална заплата Росица Велкова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР