От догодина държавата отпуска 1.5 млн. лв за ваксини за

...
От догодина държавата отпуска 1.5 млн. лв за ваксини за
Коментари Харесай

Грипът идва по две причини, вижте кои са те

От следващата година страната отпуска 1.5 млн. лева за ваксини за възрастни хора. В момента хората търсят ваксини, а няма, по тази причина най-хубавото средство е да вземат хигиенични ограничения и такива за подсилване на организма, изясни проф. Тодор Кантарджиев по Българска национална телевизия. Той изрично отхвърли схващането, че когато има топли дни през зимата, плъзват грипове и настинки. Проф. Тодор Кантарджиев: Не е правилно, че грипът нападна в топло време през зимата.

Грипът идва по две аргументи – че студът събира доста хора в отоплени пространства и по този начин се разменят микроби, и второ – студът свива кръвоносните съдове на носа и белите кръвни телца са по-малко, по този начин отбраната се намалява и се разболяваме, написа zdrave.to. Експертът акцентира, че най-хубавите имуностимулатори са зрялото саламурено сирене, киселото мляко, естествено ферментиралите туршии с дрожди и лактобацили, както и неповторимите български салами като суджуците и луканките, които също съдържат естествени микроорганизми.

Проф. Кантарджиев изясни още, че от през днешния ден стартира международната седмица на антибиотиците и тяхната вярна приложимост. По-силен имунитет без медикаменти Слава Богу, все по-малко хора се самолекуват с антибиотици, тъй като преди 20-30 години това беше всеобща процедура, всеки отиваше и си вземаше антибиотик от аптеката, устойчивостта беше извънредно висока. Сега към този момент има по-строг надзор и това се прави все по-рядко ”, сподели още експертът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР