От дни най-обсъжданата тема в медиите и социалните мрежи е

...
От дни най-обсъжданата тема в медиите и социалните мрежи е
Коментари Харесай

Криминалист с дръзки думи за смъртта на таксиметровия шофьор: Ако бях на мястото на обвиняемия, щях да извадя пистолет!

От дни най-обсъжданата тематика в медиите и обществените мрежи е случаят, при който почина таксиметров водач в столицата след сдърпване на улицата. Той предизвика лавина от коментари в общественото пространство на разнообразни специалисти. Според криминалиста Иван Савов, опитите да се търси улично правораздаване са неприемливи в една правова страна.

По медиите излизат доста нелепости, искрено погрешни неща за случая, който не е пръв, а следващ. Инцидентът с таксиметровия водач е настъпил напълно на битова основа, а в ситуацията можеше да бъде всеки различен лидер и резултатът щеше да е подобен “, това съобщи криминалистът в ефира на Българска национална телевизия тази заран.

„ Имаше опит да се диктува хода на следствието от улицата и органите на Министерство на вътрешните работи реагираха доста меко “, разяснява криминалистът.

По думите му от очевидец, с който той е приказвал, излиза наяве че таксиметровият водач е викнал брат си и другари, след което са смлели от пердах задържаното момче.

„ Имаше опит да се диктува хода на следствието от улицата и органите на Министерство на вътрешните работи реагираха доста меко “, разяснява още Савов за случая. Според криминалиста упрекнатият за трагичния случай е бил грубо пребит от трима близки на таксиметровия водач и е лежал в Министерство на вътрешните работи болница с тежки пострадвания.

„ Това е следващ случай на човек, който пробва да се самозащити и по-късно бива изкарван отговорен. Трябва да се посочи дали хората имат право да се защитят или не “, сподели още криминалистът пред БН

Т. И добави, че в случай че е бил на мястото на нападнатия, е щял да употребява револвера си, с цел да накара нападателите да легнат на земята.

„ Полицейските чиновници са хора с по-особен статут. Но са хора, които сигурно се изисква несъмнено държание и въздържане на фриволно държание. При такива ситуации – казусът със чиновник на ГДБОП – опита да бъде сменена тестът, приказва извънредно неприятно за цялата система. Но ние знаем и за сходни случаи, които единствено удостоверяват хипотетичната наклонност за съществуване на порочна процедура. За голямо съжаление за следващ път никой от управлението на Министерство на вътрешните работи няма да поеме отговорност. “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР