От днешното изявление на г-н Борисов разбирам, че отдолу върви

...
От днешното изявление на г-н Борисов разбирам, че отдолу върви
Коментари Харесай

Йотова вижда за думите на Борисов раздаване на постове, договори за милиарди и нови заеми

" От днешното изказване на господин Борисов разбирам, че изпод върви разпределяне на постове, подписване на контракти за милиарди, евентуално и на нови заеми , разпределяне на постове в основни организации и министерства, което подсказва, че те дотам нямат доверие и предпоставят работата на новия министър председател. "

Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова , представена от bTV.

Припомняме, че по-рано през днешния ден към ПП-ДБ и финансовия министър преди ротацията Асен Василев за поголовни смени в институциите и контракти за огромни суми.
 Кирил Петков предложения Борисов без прилагателни на договарянията
Кирил Петков предложения Борисов без прилагателни на договарянията

За ПП/ДБ кабинетът има смисъл, в случай че промените продължат

Според Йотова изявлението на Борисов е обезпокоително. Тя не счита, че ще има нови предварителни парламентарни избори, тъй като желанието за повече власт, пари, систематизиране на регулатори и средства било по-силно от всичко останало.

" Има необикновено високо напрежение, нажежени са пристрастеностите в самата коалиция и в самото държавно управление. За първи път през днешния ден на глас чух подобен бездънен раздор сред Министерството на превоза и Министерството на здравеопазването. Това демонстрира, че даже вътре в границите на държавното управление няма доверие един министър с различен ", разяснява Илияна Йотова.

Според нея са безусловно рационални периодите за съвещания с партиите, избрани от президента Румен Радев. " Най-естественото беше ръководещите партии в обединението или некоалицията, към този момент се обърках, да имат общо мнение, направено авансово и да кажат на президента належащо ни е еди-колко си време и по-късно може да стартират консултациите и връчването на мандатите. Диалог няма даже вътре в тяхната коалиция ", съобщи Йотова. Тя не сподели по кое време президентът ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление след оставката на акад. Николай Денков от премиерския пост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР