От днешна гледна точка изглежда трудно кабинетът Денков-Габриел“ да изкара

...
От днешна гледна точка изглежда трудно кабинетът Денков-Габриел“ да изкара
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Кабинетът Денков-Габриел е не толкова на акад. Николай Денков, колкото на Асен Василев

От днешна позиция наподобява мъчно кабинетът " Денков-Габриел “ да изкара до дъно заложените 18 месеца. Това сподели за предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ социологът от организация ТРЕНД Евелина Славкова.

" В политически проект е видно, че това е кабинет на " Продължаваме Промяната “. Бих споделила, че това е кабинет не толкоз на акад. Николай Денков, колкото на Асен Василев – най-ярката политическа фигура в това държавно управление от страна на " Продължаваме Промяната “. От страна на ГЕРБ виждаме единствено Мария Габриел. Този кабинет на Политическа партия е комфортен за ГЕРБ в подтекста на това, че ГЕРБ умерено могат да препишат на " Промяната “ всичко това, което не се случва по метода, по който би трябвало “, изясни тя.

Социологът дефинира като " погрешно калкулиран ход от страна на ПП-ДБ да не упорстват да има повече министри от страна на ГЕРБ, с цел да може да се подели политическата цена на загубите, които всяко едно държавно управление инкасира в своето ръководство “. " Не толкоз мощното присъединяване на ГЕРБ в изпълнителната власт ще им даде опция на във всеки един миг, в който преценяват, че ще завоюват, да пернат чергата отдолу под краката на това държавно управление “, счита Славкова.

Въпреки всичко тя е уверена, че политическите сили е трябвало да си напомнят мотото " Съединението прави силата “. " След пет следващи избори българското общество очакваше нещо да се случи. Не е особена изненада, че в последна сметка политическите сили направиха простата аритметика, че шести избори няма да са в ничия изгода и при възможни такива най-вече да налеят в мелницата на обединения като " Възраждане “. Виждаме, че тя много се зареди от политическата рецесия, в която се намирахме. Българското общество споделя и на ГЕРБ-СДС, и на ПП-ДБ: " И вие би трябвало да управлявате, и вие би трябвало да управлявате “, най-малко в случай че съдим от изборните резултати. Тези политически сили трябваше да се схванат. Големият въпрос оттук-нататък, откакто се схванаха и откакто имаме към този момент постоянен кабинет, е какво следва и какъв брой време ще издържи той ", сподели още социологът.

Според Славкова обаче към днешна дата отговорът на този въпрос е извънредно сложен.

По думите й и двете политически сили (бел. ред. – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) заплащат немалка политическа цена за обединението между тях: " Всеки един от тях би трябвало да откри своята формула, тъй че да изясни за какво е в тази коалиция. На ГЕРБ също не им е доста елементарно като първа политическа мощ да поддържат вторите “. Евелина Славкова предвижда, че стабилността на кабинета " Денков-Габриел “ ще проличи от резултатите на локалните избори. " Когато наближат европейските избори, тогава може би ще имаме доста по-ясна и безапелационна прогноза какъв брой време остава на този кабинет и дали пък няма да ни изненада и да продължи по-дълго живота си “, добави тя.

Веселка Иванова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР