От днес - зелени регистрационни номера в България. Такива табели

...
От днес - зелени регистрационни номера в България. Такива табели
Коментари Харесай

КАТ слага нови зелени номера на електромобилите

От през днешния ден - зелени регистрационни номера в България. Такива табели ще се поставят на електрическите автомобили, което ще оказва помощ на водачите, да вземем за пример, при паркирането в платени зони.

Мартин Заимов е първият, който пререгистрира своя 10-годишен електрически автомобил. Старият му номер остава в историята, с цел да го размени с подобен със зелени букви и числа. „ Това е като да си мечтал за торта и да не я изядеш ”, показа той.  

Когато новата му табела е подготвена, ще може да махне и стикера, който се слага на предното стъкло – с цел да паркира гратис в синя и зелена зона.

Всички над 8400 коли на ток, регистрирани в България, могат по избор да се оборудват с такива табели. Експертите са на мнение, че смяната е стъпка в вярната посока, само че има още работа.

„ Стимули няма, с изключение на два съществени – единият, че можете да паркирате гратис в синя и зелена зона, нулев общински налог – налог владеене, който на фона на цената на електрически автомобил, е незначително дребен ”, сподели Илия Велков от Индустриален клъстер „ Електромобили ”.  

И измежду зелените номера ще има опция да се поръчва специфична композиция от букви и числа, като цената за услугата остава без смяна. За разлика от номерата до момента, разнообразни във всеки град, при електрическите автомобили всички ще стартират с ЕА.

На този декор се готвят промени и за водачите на две колела. На основни сектори, където велоалеята минава през пътното платно, на всички места ще има подложен знак А20, който ще важи и за велосипедисти, и за водачи на тротинетки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР