От днес заявленията за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК)

...
От днес заявленията за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК)
Коментари Харесай

От днес заявленията за европейска здравна карта се приемат в нови пунктове

От през днешния ден заявките за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) ще се одобряват в нови пунктове. Това оповестяват на уеб страницата си от НЗОК.
 Причината е смяна в контракта сред НЗОК и „ КОНСОРЦИУМ КИМ- 2000 “ - ДЕМАКС “.
 Заявленията за издаване на европейска здравноосигурителна карта ще се одобряват в 120 дистрибуторски центрове на „ Първа капиталова банка “ АД на територията на страната.
В досегашните центрове на банка ДСК към този момент не се одобряват заявки, само че жителите, които са подали до 7 юли заявките си в тях, ще могат да получат готовите карти до 28 юли 2023 година
Образец на заявката може да бъде получен на място в клоновата мрежа на „ Първа капиталова банка “ АД. Заявлението може да бъде изтеглено и разпечатано и от интернет страницата на НЗОК, където са оповестени и напътствията за попълването му.
Заявление за издаване на ЕЗОК може да бъде подавано и посредством Системата за несъмнено електронно връчване. За задачата заявителят би трябвало да има дипломиран електронен автограф.
Картата и услугата по издаването ѝ са безвъзмездни, а срокът за направата ѝ е до 15 календарни дни.
Европейската здравноосигурителна карта е документ, който разрешава на здравноосигурените жители да употребяват незабавна и неотложна здравна помощ по време на престой в друга страна членка на Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР