От днес защитна маска за лице ще трябва да бъде

...
От днес защитна маска за лице ще трябва да бъде
Коментари Харесай

От днес маските са задължителни само на определени места, вижте къде

От през днешния ден защитна маска за лице ще би трябвало да бъде носена, единствено когато жителите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.
Маски ще се изискват и при потреблението на градския превоз и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито.
Изключение от условието за носене на защитна маска се позволява за деца до 6-годишна възраст.
С издаването на заповедта на доктор Асен Меджидиев се цели уеднаквяване на противоепидемичните ограничения в страната, с оглед стадия на разпространяване на COVID-19 все още.
Заповедта ще бъде в действие до 18 август, в това число.
В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначение провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства, в това число постоянно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни заболявания до работните пространства и инструктаж за вярна хигиена. При опция работата може да бъде проведена и в отдалечена форма или при работно време с променливи граници.
В детските ясли и детските градини би трябвало да се организира засилен утринен филтър за недопускане на деца с клинични признаци на COVID-19 и други заразни заболявания.
Ежедневен филтър е наложителен и в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за недопускането на консуматори и личен състав със признаци на COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР