От днес започват съвместни проверки на всички отговорни институции на

...
От днес започват съвместни проверки на всички отговорни институции на
Коментари Харесай

Гонят чалка туристите от Странджа

От през днешния ден стартират взаимни инспекции на всички виновни институции на територията на естествения парк /ПП/ " Странджа ".
Още по тематиката
Решението за това е взето от шефа на парка по време на среща с представители на държавните горски стопанства в региона и на Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите в Бургас.

От пресслужбата на Политическа партия " Странджа " оповестиха, че тематика на диалозите са били зачестилите сигнали за нарушавания на територията на парка от недобросъвестни туристи, паленето на огън и купищата отпадъци, които " природолюбителите " оставят след себе си. Ръководителите на горските стопанства са споделили своите наблюдения и угриженост от повишения поток от туристи и нуждата от по-строг надзор.

Ковид-кризата кара от ден на ден хора да търсят благоприятни условия за отмора из планината и това основава редица неудобства и " отваря " доста проблеми, са показали специалистите.

От пресслужбата на Политическа партия " Странджа " осведомиха още, че при осъществяване на инспекциите ще бъде потърсено подпомагане от чиновници на вътрешното ведомство и на " Гранична полиция ". За туристически сезон-2021 ще бъдат подхванати ограничения за установяване тук-там за бивакуване, според настоящото в страната законодателство.

Процедурите за това ще стартират още в края на този месец, споделиха от пресслужбата на парка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР