От днес започват масови проверки в МВР за алкохол и

...
От днес започват масови проверки в МВР за алкохол и
Коментари Харесай

ЕВРИКА: Демерджиев започва масова проверка за друсаното и алкохолизирано МВР

„ От през днешния ден стартират всеобщи инспекции в Министерство на вътрешните работи за алкохол и опиати по време на промените и работния развой на чиновниците “, разгласи основният секретар на вътрешното ведомство Петър Тодоров.

" Ще стартираме на доста места по едно и също време. Дадена е заповедта ", добави той след решение на служебния Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев.

Главният секретар уточни, че от януари идната година ще влезе в действие разпоредба, в която ще бъде планувано по какъв начин ще се работи при определяне на чиновник на реда, който е използвал алкохол или опиати преди промяна.

От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволняване сега е допустимо, в случай че чиновник на Министерство на вътрешните работи е седнал зад кормилото след приложимост на такива субстанции.

„ Служителите на Министерство на вътрешните работи, карали след приложимост на алкохол или опиати, се отстраняват, а по-късно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Когато служител на реда бъде хванат да ръководи в такова положение, той се уволнява дисциплинарно без значение количеството в кръвта. Дори отводът за проба планува дисциплинарно уволняване “, добави Тодоров.

Според него проблемите с персоналния състав на Министерство на вътрешните работи са натрупвани с десетилетия, като открои, че главните пропуски са в подбора, образованието, възпитанието и контрола над чиновниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР