От днес започваме преговорите с БСП в сградата на Народното

...
От днес започваме преговорите с БСП в сградата на Народното
Коментари Харесай

Лена Бориславова: От днес започваме преговорите с БСП в сградата на Народното събрание

От през днешния ден започваме договарянията с Българска социалистическа партия в постройката на Народното събрание, разгласи началникът на кабинета в оставка на Кирил Петков Лена Бориславова в ефира на предаването „ Седмицата " по Дарик радио.

По думите ѝ от Политическа партия схващат изходните позиции, това, за което всеки се бори, само че е настанало време " Продължаваме Промяната ", в границите на тази седмица, да разиска с Българска социалистическа партия и с " Демократична България ", както и с всеки народен представител от политическа мощ, която желае да припознае декларираните към този момент осем целта за идващите стъпки.

Трябва да поемем отговорност, че тези борби ги водим дружно, би трябвало да стартираме да координираме посланията си, да приказваме в един глас и да се опитваме " да заставаме мъжки " зад верните решения, без значение че от време на време ни костват няколко гласа по-малко, съобщи Лена Бориславова.

Според нея множеството съдружни сътрудници на " Продължаваме Промяната " са говорили на своите гласоподаватели това, което желаят да чуят, а не тъй като са вярвали, че решението и посланието им е вярно. Тя счита, че това има отношение към професионалната политика, която се опасява да взема революционни решения.

По думите на Бориславова значимото е политиците да изясняват какво е вярното решение за бъдещето на България, а не да си играят със страховете на хората с предизборни цели. Тя даде за образец обстановката към изгонването на съветските дипломати и френското предложение за Република Северна Македония, което, по думите ѝ, даже не е било прочетено от някои народни представители.

Очаквам по-ценностно и изрично държание, съобщи още тя.

По отношение на поуките за " Продължаваме Промяната " от миналите седем месеца, Бориславова сподели, че имат потребност да поработят повече върху това да накарат хората да се усещат разбрани и да чуят какво те имат да им кажат, повече срещи с професионални организации, жители от разнообразни обитаеми места.

Според мен се изисква доста предвидливост и доста огромна храброст и честност, с цел да вземеш подобен ход, съобщи Лена Бориславова във връзка решението на Кирил Петков да се откаже от премиерския пост и да бъде номиниран Асен Василев за претендент за министър председател. Решение, с което казваш- позицията не е значима, когато идеята е по-важна, не мисля че доста хора могат да постъпят по същия метод, добави Бориславова.

По думите ѝ Кирил Петков е най-диалогичният човек и без него тази коалиция не би оживяла и ден. Бориславова уточни, че има вяра, че Петков е един от тези хора, които имат удивително умеене да не разрешава страстта и егото да застанат на пътя на верните решения.

Според Лена Бориславова не Корнелия Нинова е факторът, довел до решението за номинацията на Асен Василев за министър председател. Решението преди всичко пристигна от самия Кирил Петков, по-късно беше разисквано на прочувствено съвещание на Парламентарната група, което продължи повече от четири часа, като всеки осъзна какъв исторически избор прави една персона, уточни тя.

По думите ѝ два месеца е траял процесът, който е довел до решението за експулсиране на 70 съветски дипломати, като в диалозите са участвали и представители на президентската институция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР